Onlarca Hemşireyi Almanya'da İş Vaadiyle Dolandırdılar

TAKİP ET

Hemşireleri Almanya'ya gönderme vaadiyle ilan verip başvuru toplayan bir firma 4 bin 500 euro (yaklaşık 82 bin lira) topladı ancak vaatlerini yerine getirmedi.

NTV'nin haberine göre bir firma hemşirelere Almanca eğitimi, evrakların tercümesi, uçak bileti, oturma izni ve iş garantisi vadettti.

Hemşirelerin dil eğitimi başladıktan bir süre sonra firma sahibinin Almanya'da sigorta dolandırıcılığından gözaltına alındığını, iş garantisi verilen firmaya ait bakımevinin de hizmetine son verildiği öğrenildi.

Onlarca hemşire mağdur olurken firma hala hemşirelerin başvurularını almaya devam ediyor.

Dolandırılan hemşirelerden birisi olan Metehan Uğur Aynal, ilk başta 4 bin 500 euro ödediklerini sonra da Almanya'daki masraf ve sınav ücreti adı altında bin 150 euro daha verdiklerini belirtti.

Senet de imzalatan firmanın parasını ödeyebilmek için Aynal ve babasının 36 ay vade ile kredi çektiği belirtildi.

Metehan, derslere daha fazla odaklanabilmek için işinden de istifa ettiğini açıkladı ve yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

''Hem işimizden hem de cebimizdeki paradan olduk. Bir de hayallerimizden olduk. Ücret iadesiyle ilgili görüşmeye gittiğimizde de sözleşmeyi feshettikten sonra ödemeleri yapacaklarını söylediler. Aradan bir ay geçti ben paramızı alamayacağımızı anlayınca Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şu an Almanya ve Türkiye mağdurların bin kişiyi aştığını tahmin etmekteyiz."

Hakan Pehlivan da firmanın mağdur ettiği hemşirelerden biri.

Pehliven, "Bir yakınıma döviz olarak borçlandım. Başka kurslara başvurmamız için paraya ihtiyacımız var. Bu da şu anda mümkün değil" dedi.

 

Türkiye'de televizyon programlarına katılarak tanıtımını yapan, Almanya'da gözaltına alınan firma sahibi 54 ayrı suçla suçlanıyor.

almanya hemşire dolandırma almanyada iş vaadi