Önlem Alınmazsa 12 Yıl Sonra Hatay Suriye'ye Teslim

TAKİP ET

Hatay'da Suriyeli nüfusu adım adım Türk nüfusunun önüne geçiyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ülkeye aldığı milyonlarca Suriyeli, Türkiye'nin demografik yapısını milli güvenliğe tehdit oluşturacak şekilde bozuyor. 83 yıl önce anavatana katılan Hatay, adım adım elden gidiyor.

​​​​​​Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre şehrin demografik yapısındaki değişime ilişkin açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyelilerin süratle çoğalmasıyla şehrin geleceğinin kritik bir noktaya sürüklendiğini söyledi.

Şehirdeki Suriyeli kadınların doğal doğurganlığın da üzerine çıkarak her sene bir çocuk dünyaya getirdiğini, çok eşli ailelerde Suriyeli nüfusunda patlama yaşandığını vurgulayan Savaş, "Suriyeliler'e vatandaşlık, seçme ve seçilme hakkı verilmesi büyük hata oldu. Böyle giderse biz azınlığa düşeceğiz. 12 yıl sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Suriyeli olacak. Toprak almaları yasak ama Türk ortakları üzerinden ara senediyle sürekli toprak alıyorlar. Uyarıyorum: 'Hatay gidiyor'" diye konuştu.

"Her 2 kişiden 1'i Suriyeli, Doğumların Yüzde 75'ini Suriyeli Kadınlar Yapıyor"

Kent nüfusunun 1 milyon 670 bin olduğunu belirten Savaş, kentte resmi verilere göre 500 bin, gayriresmi ise 800 bini aşkın Suriyeli olduğunu belirterek "Yaklaşık her 2 kişiden biri Suriyeli. Hatay'daki doğumların yüzde 75'ini Suriyeli kadınlar yapıyor. Yeni doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeli. Savaş psikolojisi hormonları bozmuş. 11 ayda doğum yapan, 6 yılda 6 çocuk yapan Suriyeli kadınlar var. Çoğunun 3-4 eşi var ve hepsi de çok çocuk yapıyor. Demografik yapı bizim aleyhimize gelişiyor. 12 yıl sonra belediye başkanının Suriyeli olması hiçbirimizin hoşuna gitmez" dedi.

"Bir Türk 12 Yıl Geçmeden KKTC Vatandaşı Olamıyor, Suriyeli Niye Hemen Vatandaş Oluyor?"

"Reyhanlı'da Suriyeli aday olsaydı seçimi açık farkla kazanırdı. Bir çok ilçede denge değişiyor. Türk vatandaşları 12 yıl geçmeden KKTC'de vatandaş olamıyor. Suriyeli niye hemen vatandaş oluyor?" diye soran Lütfü Savaş, "Atatürk'ün milli sınırlara kattığı son yer burası. Bu coğrafyada zemin kaygan. Hatay giderse her yer gider. Hatay elden gitmesin diye mücadele veriyoruz. Ancak tek başıma ben çözemem, bu milli mücadeleyi asıl Ankara vermeli. Tanju Özcan Bey (Bolu Belediye Başkanı) kadar sert konuşmuyorum, ama burada durum hiç iyiye gitmiyor" ifadelerini kullandı. 

Çalış Türk, Suriyeli Üreyecek, Masraflarını Sen Karşılayacaksın!

hatay nüfus suriyeli demografik lütfü savaş büyükşehir belediyesi başkanı suriye elden gidiyor