Onur Yürüyüşü'ne Müdahale Eden Polisten Nefret İçerikli Paylaşım: "Cinsel Özürlü İnsanların Yürüyüşüne Müdahale Ediyoruz"

TAKİP ET

Onur Yürüyüşü için toplanan kalabalığa müdahale eden bir polisin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepki çekti.

İstanbul'da geçtiğimiz gün düzenlenen 'Onur Yürüyüşü' için Taksim'de toplanan kişilere polis müdahale etmiş ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Müdahaleler sırasında polisin orantısız güç uyguladığı görüntüler gündeme gelmiş, çocuğu sesten rahatsız olduğu için uyarıda bulunan vatandaşın evinden gözaltına alınması ise büyük tepki çekmişti.

Olayların yaşandığı Taksim'e yakın bir noktada çekildiği fotoğrafı paylaşan ve üzerinde polis üniforması olan "Ottomanpolice" adlı bir Instagram kullanıcısının yazdıkları, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından gündeme getirildi.

Polis olduğu belirtilen kişinin, paylaştığı fotoğrafının altına "LGBT (cinsel özürlü) insanların izinsiz gösteri yürüyüşüne müdahale ediyoruz. Güzel ülkemin yüz karaları utanmadan ONURLUYUZ diyorlar. Cinsiyetine saygısı olmayanın çevresine veya devletine saygısı olur mu" yazdığı görülüyor.

Gönderiyi Twitter hesabından paylaşan Antmen ise konuyla ilgili "Kim bu nefret suçu işleyen ve vatandaşı hedef gösteren polis? Onur Yürüyüşüne katılan insanlara (Cinsel Özürlü) diyebilecek kadar gözü dönmüş birine silah verilmesi halka tehdittir. Bir de ismine 'Ottomanpolice' yazmış. Nerenin polisi olduğundan haberi de yok" değerlendirmesini yaparak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketledi.

polis müdahale taksim onur yürüyüşü lgbti lgbt pride polis paylaşım ottomanpolice cinsel özürlü insanların yürüyüşü müdahale ediyoruz alpay antmen chp mersin milletvekili