OpeanAI, Metinden Video Oluşturan Yapay Zeka Modeli Sora'yı Tanıttı

TAKİP ET

OpenAI, metinden yüksek kaliteli videolar oluşturmayı sağlayan Sora'yı tanıttı.

OpenAI tarafından "Sora" adıyla tanıtılan yeni yapay zekâ modeli, kullanıcının verdiği bir metne göre 60 saniyelik videolar hazırlayabiliyor.

Şu anda bu modele zarar veya riskler açısından kritik alanları değerlendirmek amacıyla OpenAI'ın red team ekibi erişebiliyor. Şirket aynı zamanda bir dizi görsel sanatçıya, tasarımcıya ve film yapımcısına erişim izni verileceğini belirtiyor.

Sora'nın, birden fazla karakter, belirli hareket türleri ve özne ile arka plana ilişkin doğru ayrıntılar içeren karmaşık sahneler oluşturabildiği açıklandı. Modelin yalnızca kullanıcının komut isteminde ne istediğini değil, aynı zamanda bu şeylerin fiziksel dünyada nasıl var olduğunu da anladığı görüldü. Sora ayrıca, oluşturulan tek bir video içinde karakterleri ve görsel stili doğru bir şekilde devam ettiren birden fazla çekim oluşturabiliyor. 

Sora, metin talimatlarından bir video oluşturabilmenin yanı sıra, mevcut bir hareketsiz görüntüyü alıp ondan bir video oluşturabiliyor ve görüntünün içeriğini küçük ayrıntılara dikkat ederek canlandırabiliyor. Model ayrıca mevcut bir videoyu alıp genişletebiliyor veya eksik kareleri doldurabiliyor.

 

Introducing Sora, our text-to-video model.

Sora can create videos of up to 60 seconds featuring highly detailed scenes, complex camera motion, and multiple characters with vibrant emotions. https://t.co/7j2JN27M3W

Prompt: “Beautiful, snowy… pic.twitter.com/ruTEWn87vf

— OpenAI (@OpenAI) February 15, 2024

 

 

sora openai yapay zeka modeli