Optimar'dan İlginç Anket! "Sosyal Medya Tercihi Söyle Sana Partini Söyleyeyim"

TAKİP ET

Optimar Araştırma, Türkiye'deki siyasi partilerin seçmenlerinin ağırlıkla hangi sosyal medya mecralarını tercih ettiğine ilişkin dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Servi, bugünkü köşe yazısında Optimar Araştırma'nın 26-30 Ekim tarihleri arasında 2 bin 147 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği ilginç araştırmayı konu aldı.

Araştırmanın en dikkat çeken bölümü ise siyasi parti tercihleri sorulan katılımcılara hangi sosyal medya mecralarını kullanmayı tercih ettiklerine ilişkin bir sorunun da yöneltilmesiyle ortaya çıkan tablo oldu.

Dikkat çeken çalışmada önce hangi sosyal medya platformlarının daha fazla tercih edildiğine ilişkin bir soruya cevap arandı. Bu doğrultuda oluşan tablo şöyle:

1- Facebook ...... yüzde 28.8

2- Instagram....... yüzde 27.0

3- Twitter.......... yüzde25.7

4- YouTube........ yüzde 6.4

Hangi Partinin Seçmeni Hangi Platformu Kullanıyor

Selvi, yazısında siyasi parti tercihleriyle sosyal medya mecrası tercihlerinin beraber ele alındığı bölüme dair şunları kaleme aldı:

"AK Partililer birinci sırada Facebook diyor. İkinci sıradaki tercihleri ise Twitter’dan yana. CHP’lilerde ise ilk sırada Twitter geliyor. Instagram ikinci sırada. MHP’lilerin önceliği Facebook. İkinci sırada ise Instagram’ı takip ediyorlar. İYİ partililer öncelik Facebook diyor. Twitter ikinci sırada geliyor. HDP’liler ise ezici bir çoğunlukla Twitter’cı... İkinci sırada Instagram geliyor.

Sosyal medya tercihi söyle, sana partini söyleyeyim durumu yavaş yavaş oluşmaya başlamış."

Muhalif Seçmen Cumhurbaşkanı Adayı Olarak Kimi Görmek İstiyor

Optimar'ın söz konusu araştırma kapsamında vatandaşlara olası bir seçimde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istediğine dair yönelttiği sorunun sonuçlarıyla ilgili ise Selvi, şu bilgileri verdi:

"Ankette muhalefetin cumhurbaşkanı adayları da sorulmuş. Yani adrese teslim bir araştırma.

Abdullah Gül ile Kemal Kılıçdaroğlu en son sırayı paylaşıyorlar. Gül diyenler 6.6 iken Kılıçdaroğlu diyenler 5.9’da kalıyor. CHP’liler de Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olsun demiyor. Abdullah Gül’e karşı olan tepki ise devam ediyor.

Mansur Yavaş 17.1’le ilk sırada gelirken Ekrem İmamoğlu 16.3’le onu takip ediyor. Üçüncü sırada 7’yle Muharrem İnce, dördüncü sırada ise 6.7’yle Meral Akşener geliyor. Mansur Yavaş CHP’den sonra en fazla oyu İYİ Parti ve MHP’den alırken Ekrem İmamoğlu’na CHP’lilerin desteği daha yüksek çıkıyor."

sosyal medya siyasi partiler iyi parti akp chp mhp hdp muharrem ince optimar araştırma mansur yavaş recep tayyip erdoğan ekrem imamoğlu twitter facebook youtube instagram