ORC Anketine Göre AKP 5 İlde Birinci Parti: İsmail Saymaz'dan Muhaliflere Uyarı

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, ORC anketine göre AKP'nin 5 büyük şehirde halen birinci parti olduğunu belirterek "erken ve kolay zafer sarhoşluğu" yaşayan muhalifleri uyardı.

ORC Araştırma; İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Trabzon ve Rize'de gerçekleştirilen şehir anketlerinin sonuçlarını yayımladı.

Anketlerin sonuçlarına göre AKP ve MHP 6 kentte büyük oranda oy kayıpları yaşadı. MHP ise 6 kentte de yüzde 7'lik seçim barajının altında kaldı. Fakat AKP halen bu kentlerin tamamında birinci parti olarak konumunu koruyor.

ORC Araştırma'dan İl İl Anketler: MHP 6 İlde Baraj Altında Kalıyor


"Erken ve Kolay Zafer Sarhoşluğu Yaşayan Muhalifler"

Anketin verilerine dayanarak bir uyarıda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, "ORC’nin dünkü verilerine göre AK Parti İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Trabzon’da en az yüzle 30 oyla birinci parti. Ki ORC, bügünlerde muhalif bir kuruluş sayılabilir. Erken ve kolay zafer sarhoşluğuyla ayakları yerden kesilen muhalifler için umarım uyarıcı olur" ifadelerini kullandı.

Saymaz, Twitter paylaşımına "AKP yüzde 30 ise Reis yüzde 45-50'dir" yorumunu yapan Recep Erçin'e "En az 10 puan öndedir" cevabını verdi.

orc araştırma anket anketine göre akp 5 ilde birinci parti ismail saymaz erken kolay zafer sarhoşluğu ayakları yerden kesilen muhaliflere uyarı istanbul ankara trabzon