ORC Araştırma: Çalışmamız AKP'yi Tatmin Etmemiş

TAKİP ET

ORC Araştırma kurucusu Mehmet Pösteki, dün yayımlanan araştırmaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Nevşin Mengü dün yayımlanan yazısında ORC Araştırma'nın 13-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını açıklamış, ORC kurucusu Mehmet Pösteki ile yaptığı görüşmeye yazısında geniş yer vermişti.

Araştırmanın sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 31,9'u AKP'ye oy vereceğini söylemiş, yüzde 25,9'u CHP ve yüzde 13,1'i İYİ Parti'yi tercih edeceğini belirtmişti.

Araştırmanın yayımlanması sonrasında AKP AR-GE ve Eğitim Başkanlığı'nın Twitter hesabından "Kamuoyunun dikkatine: AK PARTİ olarak ORC isimli şirkete yaptırdığımız hiçbir araştırma yoktur. AK PARTİ olarak, bilimsel yeterlilik seviyesinde ve bilimsel etik ilkeler çerçevesinde görmediğimiz kurumlarla çalışmamak prensibimizdir" şeklinde bir paylaşım yapıldı.

AKP'den yapılan açıklama sonrasında Mehmet Pösteki sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Mehmet Pösteki'den Sert Açıklama 

Pösteki arka arkaya yaptığı paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Malumunuz; dün bir araştırma çalışması yayınladık. Çalışmamız Ak Parti'yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek, bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi. Doğrusu hiç şaşırmadık.

Zaten oy kaybının en önemli sebeplerinden biri de bu. İstenileni vermeyeni itibarsızlaştırmak. Seçmen bu saçmalıklara artık tahammül edemiyor. Bizler de seçmenden aldığımızı kamuoyuna sunuyoruz. ORC'yi bilimden ve etikten uzak olmakla suçlayanların ise ORC’nin 24 haziran tahminlerine bakmaları yeterlidir.

Araştırma firmalarını ve/veya seçmeni suçlayarak seçim kazanılsaydı, 20 yıldır Ak Parti değil, tabela partileri yönetiyor olurdu ülkeyi ama 20 yıldır muhalefetin yaptığını bugün Ak Parti yapıyor ve bu bile başlı başına haklılığımızı ortaya koyuyor.

Kendi yetersizliklerini Cumhurbaşkanına hissettirmemek için dün, YERLİ VE MİLLİ dedikleri bizlere bugün ne dedikleri hiç umurumuzda değil."

Malumunuz; dün bir araştırma çalışması yayınladık. Çalışmamız Ak Parti'yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi. Doğrusu hiç ş