ORC'den Anket Açıklaması: Bile İsteye Yanıltmadık

TAKİP ET

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Kılıçdaroğlu'nu, Erdoğan'ın önünde gösteren araştırmaya ilişkin "Hiç kimseyi bile isteye yanıltmadık" dedi.

ORC Araştırma, 14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP lideri Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzde 51,7 oranında gösteren, milletvekili seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın kayıp yaşayacağını öngören anketleri ile ilgili açıklama yaptı.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, "Maalesef açıklanan seçim sonucu ile araştırma sonucumuz uyuşmadı. Bu konuda sizlere hayal kırıklığı yaşattığımızın bilincindeyiz. Ancak şundan emin olunuz ki hiç kimseyi bile isteye yanıltmadık" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Pösteki, "Ülkemiz çok büyük bir afet sonrası bir baskın seçim yaşadı. Birçok yurttaş için seçim birinci öncelik olmaktan çıktı ve çok büyük bir seçmen hareketliliği oldu. Örnekleme yapmak, yanlılık kontrolü yapmak zorlaştı. Yüz yüze anket yapabilmek neredeyse imkânsız hale geldi. Çeşitli sebeplerle vatandaşlık ve oy kullanma hakkı kazanmış seçmenlere araştırmalarda ulaşmak zaten başlı başına bir problem haline geldi" ifadelerini kullandı.

orc orc anketi anket mehmet pösteki