ORC'den İstanbul Anketi: Şehirde AKP 3 Ayda Yüzde 3 Oy Artırdı

TAKİP ET

ORC Araştırma'nın İstanbul'da yaptığı ankete göre AKP, megakentte Ağustos ayından Ekim ayına kadar yüzde 3 oranında oy artırdı.

ORC Araştırma, 10-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirdiği siyasi eğilim araştırmasında İstanbulluların oylarını ölçtü.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre AKP, son genel seçimlerden bu yana şehirde yüzde 9,5 oranında oy kaybetti.

Birinci Parti Hâlâ AKP

Bu yılın Ağustos ayından Ekim ayına kadar AKP'nin oy oranında yüzde 3'lük bir artış gözlendi.

Mehmet Pösteki'nin açıklamasına göre şehirde birinci parti yüzde 33,2'lik oy oranıyla halen AKP. AKP geçtiğimiz seçimlerde şehirde oyların yüzde 42,7'sini almıştı.  

CHP ve İYİ Parti Oylarını Artırdı

İkinci parti ise yüzde 28,1'lik oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP). Geçtiğimiz seçimlerde CHP şehirde oyların yüzde 26,4'ünü almıştı.

İYİ Parti ise oylarını yüzde 18,4'e yükseltti. Sağ muhalefetin yükselen aktörü İYİ Parti, son seçimlerde İstanbul'daki oyların yüzde 8'ini almıştı.

AKP'deki Yüzde 3'lük Oy Artışı

ORC Araştırma'nın Ağustos ayındaki anketinde AKP'nin şehirdeki oy oranı yüzde 30,2 seviyesindeydi. Bu ay ise AKP'nin oy oranı yüzde 33,2 olarak ölçüldü. 

ORC Araştırma'dan İstanbul'da İlçe İlçe Anketler: Dikkat Çekici Sonuçlar

orc araştırma istanbul anketi şehirde akp 3 ayda yüzde oy artırdı kemal kılıçdaroğlu chp iyi parti