Ordu'da 'Yanlış Yatırımların Zararı Eski Başkandan Alınsın' Başvurusu

TAKİP ET

Ordu'da AKP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz döneminde yapılan yanlış yatırımlar nedeniyle oluşan kamu zararlarının Yılmaz'dan alınması talep edildi.

Sözcü'nün haberine göre Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Ordu Büyükşehir Belediyesine bir dilekçeyle başvurarak AKP'li eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz döneminde yapılan yanlış yatırımlar nedeniyle oluşan kamu zararlarının Enver Yılmaz'dan tahsil edilmesini istedi.

Dernek'ten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Enver Yılmaz'ın ÇED almadan yaptırdığı deniz dolguları nedeniyle ORÇEV'in Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne şikayette bulunduğu ve incelemede 71 bin 412 lira 90 kuruş idari para cezası kesildiği belirtildi.


"Bu İki Olay Nedeniyle Yüksek Oranda Kamu Zararı Oluştu"

Ordu Büyükşehir Belediye Mevlisi kararıyla yapılan imar değişikliğiyle "Özel Proje Alanları" adıyla yeni bir yapılaşma alanı oluşturulduğu ve alanlardan biri olan Kirazlimanı Mahallesi'nde deniz kenarına 11 katlı 3 blok bina yapımına başlandığı belirtilen açıklamada "Yapılan yerel seçim sonrası yeni yönetim tarafından bu binaların yıkım kararı alındı ve yıkıldı. Şimdi bu iki olay nedeniyle yüksek oranda kamu zararı oluştu. Bu zararı Ordu Büyükşehir Belediyesi kasasından ödendiğinde zarar halkın parasıyla karşılanmış olacak" denildi.


"Seçilen Belediye Başkanı Sanki İlin Sahibi Gibi Davranıyor"

Zararın Enver Yılmaz'dan alınması için başvurulduğu belirtilen açıklamada "Bu yapılmazsa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın görevini yapmamaktan, eski Başkan Enver Yılmaz'ı korumaktan davacı olacağız. Yasal haklarımızı kullanarak kamu zararını tahsil edilmesini sağlayacağız. Seçilen belediye başkanı sanki ilin sahibi gibi davranıyor.

Yanlış Kararların Sonucunda Halk Zarar Görüyor, Bu Alışkanlığı Değiştirmeli...

Kendine göre kararlar veriyor, yanlış olan kararların sonucunda halk hem ekonomik hem de ekolojik anlamda zarar görüyor. Seçimle gelip gidiyor ancak verdiği zararların hesabı sorulmuyor. Bu alışkanlığı, geleneği değiştirmek için haklarımızı kullanıyoruz. Görev sırasında kamu zararı verenlerin yükümlülüğü olmalı ve zararlar kendisinden alınmalıdır" ifadelerine yer verildi.

ordu çevre derneği orçev büyükşehir belediyesi enver yılmaz kamu zararları tahsil edilsin alınsın başvuru dilekçe