Ordu Gezilecek Yerler

TAKİP ET

Zamana meydan okuyan güçlü bir şehir keşfetmek istiyorsanız mutlaka Ordu'ya gitmelisiniz

Zamana meydan okuyan güçlü bir şehir keşfetmek istiyorsanız mutlaka Ordu’ya gitmelisiniz. Yemyeşil bir doğa ve birbirinden özel yöresel lezzetlerin bulunduğu Karadeniz mutfağının keşfini burada yapabilirsiniz. Ordu gezilecek yerler sizlere bu keşif için geniş olanaklar sunuyor. 

Şehrin kolay ulaşılabilir bir destinasyonda bulunması ve hayli ilgi çekici güzelliklere ev sahipliği yapması gezginlerin rotasını Ordu’ya çevirmesini sağlıyor.

Ordu'da Gezilecek Yerler

Ordu'nun tarihi M.Ö. 2000 yılına kadar uzanıyor. Pontusların ve Romalıların bir yaşam sürdüğü orduyu aynı zamanda yemyeşil doğası ile doğa tutkunlarını büyülüyor. Güçlü tarihiyle ve doğal güzellikleriyle bu kenti keşfetmek istediğinizde Ordu'da gezilecek yerler çok farklı seçenekler sunuyor. 

İşte Karadeniz’in incisi Ordu’ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken o yerlerden bazıları;

Kurul kalesi

Uzunkum Plajı

İnciraltı Plajı

Yoroz Kent Ormanı

Çişeli Şelalesi

Gaga Gölü

Küpkaya Kanyonu

Turnasuyu Vadisi

Ünye At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri

Yeşilce Köyü

Ordu Kamp Alanları

Karadeniz Bölgesi denildiğinde bu bölgenin ormanlık alanlarla güçlendirilmiş doğası herkesin ilgisini çekiyor. Özellikle kamp yapmayı seven doğa tutkunları için Ordu kamp alanları en güzel noktalar arasında yer alıyor. 

Ücretli ve ücretsiz seçenekleriyle Ordu ve çevresinde güvenle konaklayabileceğiniz kamp alanları listemiz şöyle sıralanıyor;

Çınarsuyu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Uzunırmak Kamp Alanı

Ohtamış Şelalesi Kamp Alanı

Yalı piknik Camping

Argan Yaylası Kamp Alanı

Kapılı cıngırt Şelalesi Kamp Alanı

Yason Burnu Kamp Alanı

Çaka Plajı Kamp Alanı

Yakup’un Yeri Kamp Alanı

Uzunkum plajı Kamp Alanı

Ordu En İyi Oteller

Karadeniz'in yemyeşil kentlerinden birisi olan ordu insanlık tarihi boyunca farklı medeniyetlerin kültürleriyle harmanlanarak bugün gezilip görülmesi gereken şehirlerden birisi haline dönüşmüştür. Ordu ve çevresinde gerçekleştireceğiniz kısa geziler için Ordu otelleri hizmet veriyor.

Bu şehri keşfe geldiğinizde konforlu ve güvenli bir şekilde konaklayabileceğiniz ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz Ordu en iyi oteller şöyle sıralanıyor;

Hampton by Hilton Ordu

Radisson Blu Hotel Ordu

Kubalıç Hotel & Spa

Pentahor Hotel

Sonerbey Otel

Pikola Butik Otel

Mellow turkey Hotel

Ortel Inn Hotel

Ref İnn Hotel

Enginyurt City Otel

Ordu'da Ne Yenir

Bir şehri gezip keşfetmek istediğinizde o şehrin tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte mutlaka yöresel mutfağını da keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle ordu gibi birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan şehirlerde her bir medeniyetin izlerini taşıyan üçlü bir yöresel mutfak sizleri bekliyor. Ordu’ya geldiğinizde yöresel mutfak denildiğinde farklı birçok lezzet bulunuyor. ve her bir lezzet sizlere aynı zamanda tarihe doğru yolculuğa çıkarıyor.

Gezinizi daha da keyifli bir hale dönüştürmek için Ordu'da ne yenir sorusuna yanıt arıyorsanız işte cevapları;

Hamsi köftesi

Yufka böreği

Akkuş şeker fasulyesi

Kara lahana çorbası

Mısır çorbası

Isırgan çorbası

Kabak tatlısı

Cevizli helva

Ispıt otu

Kuşbaşı etli Gürcü kavurması

Ordu Restoranlar ve Butik Cafeler

Ordunun birbirinden farklı lezzetlerini tadabileceğiniz birçok farklı restoran Ordu mutfağını en güzel şekilde tanıtmak amacıyla hizmet veriyor. Ordu gezilecek yerler listesiyle birlikte ordu da uğramanız gereken çok özel restoranlarda bulunuyor. Yemyeşil doğası ve güçlü tarihi dokusu ile keşfe çıktığınız Ordu’da en lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz restoranlar hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız sizlere bazı önerilerimiz olacak.

Ordu restoranlar listesi şöyle sıralanıyor;

Şerif Baba Sokak Lezzetleri

Aşiyan Çorba

Midyeci Yasin

Tek Reis Balık

Akasya Altı Muhtarın Yeri

Aktaşlar Pide

Yalıköy Köftecisi

Plaj Et

Ayşegül’ün Yeri

Müstesna Balık


Ordu gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi için https://orayagidilir.com/ordu-gezilecek-yerler sayfasını ziyaret ediniz.

ordu orduda gezilecek yerler gezilecek yerler orduda kalınacak yerler ordu otelleri ordu kamp alanları