Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

TAKİP ET

Ordu-Giresun Havalimanı'nda bir yolcu uçağında bomba olduğuna dair bir ihbar yapılmıştı. Ancak bu ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçeleri arasında yer alan Ordu-Giresun Havalimanı'nda bir uçak için bomba ihbarı yapılmıştı.

İhbar üzerine havalimanına polis ve bomba imha uzmanı ekipler sevk edildi. Ordu Valisi Tuncay Sonel ile Emniyet Müdürü Doğu Ateş de havalimanına geldi.

Polisler uçağın kargo ve kabin bölümünde arama başlattı. Yapılan incelemenin ardından söz konusu ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, DHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada ihbar üzerine güvenlik gerekçesiyle havalimanında tedbirler aldıklarını belirterek "Gerekli incelemeler yapıldı. Bende bizzat havaalanındayım. Şu an için bir olumsuzluk yok. Yolcularımızla görüştük. Uçuşlar yeniden yapılıyor" dedi.

THY Açıklama Yaptı

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün de söz konusu ihbarın asılsız olduğunu sosyal medyadan duyurdu.

"Ordu - Giresun Havalimanı operasyonları, havalimanı otoritesine gelen bir bomba ihbarı nedeniyle bir süre durdurulmuştur. Emniyet birimleri tarafından yapılan inceleme sonucu ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine havalimanında operasyon yeniden başlatılmıştır."

 

Ordu-Giresu Havalimanı bomba ihbarı asılsız ihbar asılsız bomba ihbarı bomba ihbarı asılsız çıktı Ordu Giresun uçakta bomba uçağa bomba ihbarı bomba imha ekibi Tuncay Sonel Ordu Valisi Doğu Ateş Ordu Gülyalı Gir