Ordudaki Mürteci Sızmalara Bir Yenisi Daha Eklendi: 'Menzil' Mensubu Mürtecilere Atatürkçü Öğrenciler Müdahale Etti

TAKİP ET

Tuzla Piyade Okulu'ndaki mürteci teğmenlerin yapılanmasında sonra bir mürteci yapılanma haberi de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu'ndan geldi.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre Bursa'da bulunan Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda mürteci Menzil örgütü mensubu bazı öğrenciler namaz kılma bahanesiyle bazı derslere katılmamaya başladı. Okuldaki komutanların da göz yummasıyla sürekli hale gelen bu duruma bazı öğrenciler tepki gösterdi ve öğrenciler arasında tartışma yaşandı.

Bir öğrencinin "Başlayacağım artık sizin torpilinize" diyerek tepki göstermesinin ardından başlayan sözlü tartışma fiziki tartışmaya dönüştü. 28 Aralık 2023 tarihinde meydana geldiği iddia edilen tartışma komutanların araya girmesiyle son buldu.

Başkomutan Atatürk'e 'Gavur' Denmiş

Cumhuriyet'e konuşan bir öğrenci ise bu durumun okulda yaşanan ilk tartışma olmadığını belirtti. Öğrencinin iddiasına göre okulda 16 Ekim 2023 tarihinde Başkomutan Atatürk ile ilgili bir tartışma daha meydana geldi. Öğrenci söz konusu tartışmayı şu ifadelerle anlattı: "O gün inkılap tarihi dersi sonrası Menzilci dört öğrenci, kantinde Atatürk hakkında ileri geri konuşmaya başladılar. İçlerinden birisi Atatürk’ü kastederek ‘Bu gavuru bize neden anlatıyorlar’ dediğini duyan başka üç öğrenciye tepki verdi, tartışma yaşandı. O tartışma da fiziki kavgaya döndü."

"Okul Menzilci Kaynıyor"

Gazeteye konuşan bir başka öğrenci ise okulun mürteci Menzil örgütü mensuplarıyla kaynadığını belirterek "Yönetim, olay dışarı çıkmasın diye kimseyi okuldan atmıyor ama okul Menzilci kaynıyor. Menzilci öğrenciler ile Atatürk hassasiyeti olan öğrenciler arasında sürekli zıtlık yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Söz konusu iddiaların yaşandığı tarihi Işıklar binası ise 1845 yılında Sultan Abdülmecid döneminde 'Mekteb-i Fünun-u İdadi' adıyla askeri lise olarak açıldı, Cumhuriyet döneminde de Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak Işıklar Askeri Lisesi adı altında şerefli Türk subaylarını yetiştirdi ancak okul, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra AKP tarafından bütün askeri liseler ile birlikte kapatıldı ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'na dönüştürüldü.

ışıklar ordu Mürteci