Organize Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı'nın Cezaevi Müdürünü Tehdit Ettiği Davada, Savcı 'Beraat' İstedi

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın, Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada cezaevi müdürüne tetik işareti yaparak ve tehdit ederek, hakkında davada mütalaa verildi.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın, Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada cezaevi müdürüne tetik işareti yaparak ve tehdit ederek, hakkında davada mütalaa verildi. Savcı, Çakıcı'ya yöneltilen iki suça ilişkin beraat talep etti, bir suçtan ise düşme talep edildi.

15 Ağustos 2018'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar sonrasında Çakıcı'nın adamlarının cezaevi müdürünü öldüreceği iddiasıyla başlatılan soruşturma, Çakıcı'ya yakın kişilerin telefon tapeleri ile derinleştirildi. Çakıcı ve 37 kişi hakkında iddianame düzenlendi ve Çakıcı, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç örgütlerinin ismini kullanarak tehditte bulunma" ve "Silah ve mermilerin satın alınması taşınması" suçlamalarıyla yargılanmaya başlandı.

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Çakıcı'nın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan" beraat edilmesi talep edildi. Savcının mütalaasında, cezaevi müdürüne yönelik tehditlere ilişkin somut delil bulunmadığı ve tarafların uzlaştığı belirtildi. Bu nedenle, düşme kararı verilmesi istendi.

Mütalaada, Çakıcı'nın adamlarında bulunan silahlardan sorumlu tutulamayacağına dair belirtildi ve bu suçtan da beraat talep edildi. Davanın devam ettiği Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nin, savcının mütalaasına ilişkin vereceği karar merakla bekleniyor.

alaattin çakıcı beraat tehdit sincan cezaevi