Orhan Pamuk: Ülkemin Bu Kadar Kötü Durumda Olacağını Asla Hayal Edemezdim

TAKİP ET

Yazar Orhan Pamuk, "Ülkemin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak bu kadar berbat, bu kadar kötü bir durumda olacağı hiçbir zaman aklıma gelmezdi. Allah millete sabır versin, direnme gücü versin diyorum" açıklamasını yaptı.

Voice of America Türkçe'den Hilmi Hacaloğlu'nun haberine göre Sedat Simavi Ödül Töreni'nde konuşan yazar Orhan Pamuk, "İnsanlara karantina kurallarını dayatmak hem Türkiye’de hem Batı’da gördüğümüz gibi bir anlamda devletleri otoriterleştiriyor. Bu konuyu da ele almak istedim" diye konuştu.

Bu sözleri söyleyen Pamuk, Türkiye'nin otoriterleşmek için salgına ihtiyacının olmadığını belirterek "40-45 yıl önce düşündüklerim gerçekleşti lakin ülkemin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak bu kadar berbat, bu kadar kötü bir durumda olacağı, işte romanımı yazdığım 45 yıl önce, hiçbir zaman aklıma gelmezdi. 45 yıldır bu konularla meşgulüm lakin asla aklıma gelmezdi ülkemin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak bu kadar kötü olacağını hayal edemezdim. Allah millete sabır versin, direnme gücü versin diyorum" ifadelerini kullandı.

"Maşallah o kadar kötü şeyler oluyor ki düşünce özgürlüğü şimdi Gazeteciler Cemiyeti’nde yazarlar takır takır sorgusuz sualsiz uydurma gerekçe ile özellikle gazeteciler hapse atılıyor" diyen Pamuk, "Türkiye öyle bir ülke oldu ki biz romancılar değil lakin kahramanca kelle koltukta bulabildikleri iki üç metrekare yerde savaşan, yapabildikleri kadar hükümeti eleştiren gazetecilerin cemiyetinden de bir ödül almaktan şeref duyuyorum" dedi.

Nilüfer Göle'den Yarım Ağız 'Yetmez Ama Evet' Özeleştirisi

orhan pamuk