Orhan Uğuroğlu: Seçim Yasası Düzenlemesiyle Erdoğan'ın Adaylık Şansı Bitti

TAKİP ET

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, AKP ve MHP'nin açıkladığı yeni seçim yasası kanunuyla Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylık şansının kalmadığını yazdı.

AKP ve MHP uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni seçim yasasını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Seçim barajının yüzde 7'ye düştüğü yeni tasarıda, ittifaklar sistemi önemsiz hale getirilerek ittifaka katılan her bir partinin milletvekili çıkarabilmesi için her seçim bölgesinde barajı aşmış olması şartı getirildi. 

Yeni Seçim Kanunuyla Hazırlanan Tuzak Belli Oldu: Millet İttifakı Şimdi Ne Yapacak?


Düzenlemeye ilişkin bir yazı kaleme alan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, "Yıllardır defalarca yazıyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olabilmesinin tek ihtimali anayasada Meclis'in erken seçim kararı alınmasıyla olabilecekti. Bitti… Erdoğan'ın 3. kez aday olma şansı bitti..." dedi.

"Bu Cümle Erdoğan'ın Adaylık Şansını Ortadan Kaldırdı"

Yeni seçim yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasından bir yıl sonra yürürlüğe gireceğini belirten Orhan Uğuroğlu, "Erken seçim imkânı da Erdoğan'ın 3. kez aday olma imkânı da kalmadı. MHP'li Feti Yıldız dedi ki 'Bu kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimler uygulanmaz. Erken seçim tartışmalarına son verilmiştir…' Evet işte bu cümle Erdoğan'ın erken seçim ile 3. kez cumhurbaşkanı adayı olma şansını ortadan kaldırdı" ifadelerini kullandı.

"YSK Başvurusunu Kabul Etmez"

"Erken seçim şansının ortadan kalkması ile Erdoğan döneminin de sonuna gelindi" diyen Uğuroğlu, "Haziran 2023'te yapılacak seçimde YSK başvurusunu kabul etmez Erdoğan 3. kez aday olamaz" görüşünü savundu.

(Orhan Uğuroğlu)

orhan uğuroğlu akp cumhurbaşkanı erdoğan hayati yazıcı mhp feti yıldız yeni seçim kanunu 3. kez adaylık şansı kalmadı