Orhan Uğuroğlu Yazdı: Erdoğan Aday Olamazsa Yerine Aday Gösterebileceği 4 İsim

TAKİP ET

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Erdoğan'ın aday olamaması ihtimali üzerine dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Gerçek Gündem'deki köşesinde kaleme aldığı "Karaman'ın koyunu Erdoğan'ın oyunu..!" başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci yazar Orhan Uğuroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklamasının altında farklı nedenlerin yazdığını iddia etti.

Erdoğan'ın zamanında yapılacak seçimde adaylığının Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedileceğini belirten Uğuroğlu, "Erdoğan hemen 'mağdur' rolüne bürüneceğini" ve "Seçime girip kaybeden lider durumuna düşmeyeceğini" yazdı.

Erdoğan'ın Yerine Aday Gösterebileceği İsimler

Uğuroğlu, Erdoğan'ın yerine aday göstereceği muhtemel 4 ismi şöyle sıraladı:
1. Devlet Bahçeli,
2. Binali yıldırım,
​​​3. Süleyman Soylu,
4. Numan kurtulmuş,
5. Berat Albayrak…

"Erdoğan'ın Adımlarını Dikkatle İzlemek Lazım"

Bir diğer ihtimalin Erdoğan'ın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişe yeşil ışık yakarak başbakanlık yarışına girmesi olduğunu belirten Uğuroğlu, "Erdoğan'ın partisinin yetkili organlarının kararı ile değil kendisine adaylığını şaşalı bir gösteriyle değil de normal bir toplantıda açıklaması da dikkatinizi çekmiştir. Çünkü Erdoğan da Yüksek Seçim Kurulunun anayasa gereğini yaparak adaylığını kabul etmeyeceğini biliyor. Bugünden itibaren Erdoğan'ın atacağı adımları dikkatle izlemek lazım" ifadelerini kullandı.

Buna karşın benzer iddialara MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar itiraz etmiş ve Erdoğan'ın kesinlikle aday olarak erken seçim yapacağını öne sürmüştü.

MetroPOLL Kurucusu Özer Sencar'dan Erdoğan'ın Adaylığına İlişkin Dikkat Çekici Değerlendirme

orhan uğuroğlu yazdı gazeteci erdoğan aday olamazsa yerine gösterebileceği 4 isim devlet baheli Devlet Bahçeli binali yıldırım süleyman soylu numan kurtulmuş berat albayrak