Orman Genel Müdür Yardımcısı: Hava Gücümüz İyi ama Destek Vermek İsteyen Ülkeleri Kıramıyoruz

TAKİP ET

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, yangınları söndürmek üzere Türkiye'ye uçak gönderen ülkelerin tekliflerini 'kıramadıkları' için kabul ettiklerini söyledi.

28 Temmuz'da başlayan ve hâlâ söndürülemeyen onlarca yangına rağmen hava gücümüzün 'iyi' olduğunu söyleyen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya son derece 'gülünç' açıklamalar yaptı.

Akıl sağlığı yerinde herhangi bir insanın idrak edebileceği 'berbat performansı' güzelleyen Özkaya, Türkiye'nin yangınlarla mücadelede gayet başarılı olduğunu, destekleri de yalnızca diğer ülkelerin yöneticilerini 'kıramadıkları' için kabul ettiklerini söyledi. 

Yardım Taleplerini Geri Çevirmek Doğru Değil

Hırvatistan, İspanya, Fransa ve Romanya'dan teklif geldiğini ancak bu ülkelerin uçaklarının uygun olmadığını iddia eden Özkaya, "Romanya'nın uçağının dolum şekli farklı, bu uçağa ihtiyaç duymadığımızı ileterek teşekkür ettik. Fransa'nınki de amfibik olmadığı ve henüz hazır olmadığı için iptal oldu. Amfibik olanlardan 1'i Hırvatistan ve 2'si İspanya'dan olmak üzere 3 uçak geldi. Hırvatistan uçağı Antalya Gazipaşa'ya indi. İspanya'ya ait 2 uçak ise Dalaman'a indi" dedi.

Söz konusu uçakların Türkiye coğrafyasına uygun olmadığını söyleyen Özkaya, "Bizim hakikaten hava gücümüz iyi ama bu tür destek vermek isteyen ülkeleri de kıramıyoruz. Bu yardım taleplerini geri çevirmek diplomatik olarak da doğru değil" dedi. Özkaya'nın bu cümlesi müdür yardımcılığı görevinden bunaldığını ve komedyenliğe merak sardığını düşündürdü.

Şu an ülkede yurt dışından gelen 12 uçak ve 6 helikopter olduğunu belirten Özkaya, hâlâ bekledikleri yardım uçakları olduğunu da ekledi.

 

orman genel müdür yardımcısı mustafa özkaya hava gücümüz iyi ama kıramadık yardım uçak helikopter