Orman Gezisine '17 Yaşındaki Kızları Erkeklerle Buluşturma' Suçlamasıyla Soruşturma

TAKİP ET

Öğrencileri orman yürüyüşüne götüren öğretmen Engin Ulus hakkında soruşturma açıldı.

2002 yılında karma eğitime geçen Beyoğlu Anadolu Lisesi, 2016'da yeniden kız lisesi yapıldı. Bu karar o dönem öğrenciler tarafından protesto edilmişti.

Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’ın haberine göre son olarak lisenin coğrafya öğretmeni Engin Ulus hakkında öğrencileri orman yürüyüşüne kızlı erkekli götürdüğü gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Öğretmen Engin Ulus 23 Ekim'de Belgrad Bentler Tabiat Parkı'nda organie ettiği yürüyüşe öğrenciler ve üniversitede okuyan mezunların katıldığını belirterek "Bu kalabalığın yarısı öğrenci, yarısı mezun neredeyse ve o mezun öğrenciler içinde sadece bir erkek öğrencimiz var. O kadar öğrenci arasında bir erkek öğrenciyi görüp 17 yaşındaki kız çocuklarını erkeklerle buluşturma suçlaması işte bu fotoğrafın gerçekleştiği etkinlikten çıkmıştır" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ulus, "Okulun mezunları ile öğrencileri arasında bir bağ olmasını, mezunların abilik, ablalık yapmasını, üniversite okuyan mezunlarımızın halihazırdaki öğrencilerimize feyz vermesini, mezunlar ile öğrenciler arasındaki ilişkilerin daha da yaygınlaşmasını, aynı lise sıralarını paylaşan gençlerin ortak anılara sahip olmasını bir idare neden istemez?" diye sordu.

kızlı erkekli orman yürüyüşü beyoğlu anadolu lisesi soruşturma engin ulus