Orman Yakmak İçin Keşif Yapan Suriye Uyruklu 2 Kürtçü Terörist Türk Güvenlik Güçleri Tarafından Derdest Edildi

TAKİP ET

Orman yakmak için 3 ilde keşif yaptıkları belirtilen Suriye uyruklu 2 Kürtçü terörist MİT, polis ve jandarma ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Suriye uyruklu 2 Kürtçü teröristin İzmir, Bursa ve Manisa illerinde keşif yaptığı istihbaratını aldı.

İstihbarata göre ormanları kundakladıktan sonra sınır dışına kaçmayı planlayan 2 Kürtçü terörist, MİT, jandarma ve polis ekiplerinin ortak operasyonunda kıskıvrak yakalandı.

Jandarmanın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin tespiti ve açığı çıkarılması, muhtemel eylemlerin önlenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalarda; terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Suriye uyruklu kardeş 2 örgüt mensubunun orman yakma eylemi için İzmir, Manisa ve Bursa illerine gelerek keşif yaptıkları, orman yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra illegal yollardan yurt dışına çıkacakları yönünde bilgiler elde edilmiştir.

Söz konusu örgüt mensupları, Manisa/Turgutlu da bulundukları tespit edilerek İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl J.K.lığı ile koordineli yapılan müşterek operasyon sonucu yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı

Manavgat ile başlayan ve Akseki (Antalya), Kayseri, Kozan (Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince (Kocaeli)Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) ve Köyceğiz'de çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 

Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

Orman Yakmak İçin Keşif Yapan Suriye Uyruklu 2 Kürtçü Terörist Türk Güvenlik Güçleri Tarafından Derdest Edildi