Orman Yangınlarında CHP'li Belediyeleri Suçlayan AKP'li Cumhurbaşkanı 'Ayrım Yapmadan' Tüm Belediyelere Teşekkür Etti

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sel ve orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi"nde yaptığı konuşmada, "Sel ve orman yangınlarında siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında yer alan tüm belediyelerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

"Kabinemin belli üyeleri şu anda arazide. Bu meseleler günlük siyasetin tartışmalarına malzeme edilemeyecek kadar önemlidir. Milletin ciğerini yakan bir musibetten siyasi rant devşirmeye çalışmanın hiçbir izahı olamaz" diyen Erdoğan, "Devletimiz Van, Elazığ depremi sonrasında vatandaşına verdiği sözü nasıl eksiksiz yerine getirmişse sel ve yangında zarar görenlerin yaralarını da saracak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Daha Önce Ne Demişti?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan orman yangınları konusunda daha önce yaptığı bir açıklamada "Yerleşim bölgelerindeki yangının sorumluluğu kimin? Oradaki büyük şehir belediyelerinin sorumluluğundadır" demiş, Antalya ve Muğla Büyükşehir Belediyelerini yangınlarda "birinci derece sorumlu" olarak göstererek "İzmir aynı şekilde, Aydın aynı şekide. Denizli de öyle. Bunlar 'hayır bizim sorumluluğumuz yok' diyemezler. Açsınlar yerel yönetimlerdeki yasayı iyice incelesinler. Bunlar ne tür bir seferberlik yaptılar? Şu anda ne yapıyorlar?" demişti.

Erdoğan daha sonra ise yine aynı konuya değinerek "Antalya’da, Muğla’da, İzmir’de belediye başkanı kimde? CHP’de. Bu işlere karadan müdahaleniz, itfaiyeniz nerede?" diyerek orman yangınlarıyla ilgili CHP'li belediyeleri sorumlu tutmuştu.

Orman Yangınlarında CHP'li Belediyeleri Suçlayan AKP'li Cumhurbaşkanı 'Ayrım Yapmadan' Tüm Belediyelere Teşekkür Etti