Orman Yangınlarının Nedenine İlişkin Halkı Bilgilendirmeyen Soylu'dan Açıklama

TAKİP ET

Yurdun dört bir yanını vuran orman yangınlarının nedenine ilişkin halkı bilgilendirmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir açıklama geldi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ciğerlerimizi yakan yangınlar nedeniyle oluşan toplumsal duyarlılığı yönlendirmek isteyen provokatörlere dikkat edelim. Kötülükten, kaostan beslenenler, özellikle sosyal medyada zehir saçıyorlar.

Biz, her insanın olduğu gibi; her ağacın, her hayvanın, her börtü böceğin hayat hakkını son nefesimize kadar koruruz. Kaos isteyenlerin, nefret tohumu ekenlerin, toplumun vicdanını istismar edenlerin oyunlarına gelmeyiz.

Dezenformasyonla, yalan haberlerle toplumun moral durumunu bozmak isteyenler amaçlarına kavuşamayacaklardır. Orman yangınları üzerinden kardeşliğimizi hedef alarak daha büyük yangınları tutuşturmak isteyenleri tanıyoruz. Gün, kaos isteyen, gerilim isteyen, kavga ve şiddet isteyenlerin emellerini boşa çıkaracak, 85 milyon vatandaşımızın birlik ve beraberlik günüdür. Bütün yangınları birlik ve beraberlik ruhuyla söndüreceğiz ve inşallah sonsuza kadar bir olacağız." ifadelerini kullandı.

Soylu yangınlarına nedenine ilişkin yine tek bir kelime etmeye zahmet etmedi.

Daha Önce de Manisa'da Yakalanan Kürtçü Teröristlere İlişkin Çelişkili Açıklamalar Gelmişti

Yurdun yeşil hazinelerine kast etmek için 3 ilimizde keşif yapan Suriye uyruklu Kürtçü teröristler Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde gerçekleştirilen MİT, jandarma ve polis ortak operasyonunda derdest edilmiş ve jandarmadan yapılan açıklamada söz konusu teröristlerin Türk ormanlarını yakmak üzere keşif yaptığı ve yakalandığı ifade edilmişti.

Buna karşın Manisa Valiliği'nden "Terör operasyonu neticesinde gözaltına alınan şahısların devam eden orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi ya da bulgu söz konusu değildir" ifadeleriyle jandarmanın açıklamasıyla taban tabana zıt bir açıklama yapılmıştı.

Orman Yangınlarının Nedenine İlişkin Halkı Bilgilendirmeyen Soylu'dan Açıklama