Ormanda Bulunan Kemikler Azra Gülendam'a Ait

TAKİP ET

Ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının Azra Gülendam'ın baş kısmına ait olduğu ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Mustafa Murat Ayhan'ın vahşice katlettiği Azra Gülendam'ın kayıp olan baş kısmının atıldığı bölgede bulunan kemik parçaları üzerinde yapılan DNA incelemesi sonuçlandı.

İncelemede söz konusu çene kemiği parçalarının Azra Gülendam'a ait olduğu ortaya çıktı.

Bulunan kemik parçaları Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü morgundan Osmaniye'ye gönderilerek toprağa verilecek.

Vahşice katledilen Mustafa Haytaoğlu, "Kızıma ait olan çene kemiği parçaları gelince mezarına defnedeceğiz. Bu nasıl bir caniliktir hâlâ aklımız almıyor. Eşim ve ben sinir krizleri geçirmeye devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülmüş, Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker olaya ilişkin "Şüpheli maktul üzerinde cinsel arzularını tatmin etmek istemiştir. Ancak maktulün direnmesi üzerine cinsel tatmin eğilimini zorla gerçekleştirerek maktule tecavüz etmiştir. Maktulün bağırıp çağırması üzerine olayın açığa çıkmasını engellemek amacı ile maktulü elleri ile boğarak öldürmüştür. Cesetten kurtulmaya karar veren şüpheli, her anlamda herhangi bir takibata uğramamak için cesedi parçalara bölüp ormanlık alana atmıştır. Şüphelinin maktulü öldürmesini gerektirecek aralarında herhangi bir husumet bulunmamaktadır. Aksine, şüpheli maktulü ağına düşürmek için kendisini iş vaadiyle ikna edip evine götürmüştür. Cinsel tatmini zorla gerçekleştirmiştir. Direnen ve kendisini şikayet edeceği korkusuyla maktulü öldürmüştür. Şüpheli böylece üzerine atılı 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'hırsızlık' suçlarını işlediği anlaşılmıştır. Şüphelinin bu suçlardan tek tek sorumlu tutulması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır" ifadelerini kullandı.

azra gülendam haytaoğlu mustafa murat ayhan