Orta Afrikalı Öğrencilere Rusça Öğretilecek

TAKİP ET

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerin müfredatına Rus dili eklendi.

Orta Afrika Cumhuriyeti medyası, ülkenin Rusya ile askeri ve ekonomik işbirliğini geliştirerek sürdürdüğünü bildirdi. Alınan kararla birlikte Orta Afrika Cumhuriyeti üniversiteleri öğrencilerin Rus dilini öğrenmesini isteyecek.

The Moscow Times'ın Corbeau News Centrafrique'den aktardığı habere göre Başkan Faustin-Archange Touadéra gelecek yıl en kısa sürede üniversitelere İspanyolca yerine Rusça'yı zorunlu hale getirme talimatı verdi.

Alınan kararla birlikte Orta Afrikalı öğrencilerin, Çince ve İspanyolca eğitimlerinden çok daha uzun bir süre, lisans eğitiminin ilk yılından, lisansüstü eğitimin birinci ve ikinci yılına kadar Rusça öğrenecekleri belirtildi.

Rusya Orta Afrika Cumhuriyeti'ne Rusça Öğretmenleri Gönderecek

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin yüksek öğretim bakanının, 2022-23 akademik yılına kadar Rus dili öğretimi için öğretmen eğitimi ve müfredat geliştirmeyi tamamlamayı vadettiği bildirildi.

Yüksek öğretim bakanının Orta Afrika'ya Rusça öğretmenleri göndermeleri konusunda görüşmek üzere Ocak ayında Moskova'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Silahlı gruplarla savaşan kuşatma altındaki ülke, Rusya'nın Orta Afrika Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerini eğitmek için küçük çaplı silah ve eğitmen subaylar gönderdiği 2018 yılından bu yana Rusya ile daha yakın ilişkiler kurdu.

Afrika'da Rus Emperyalizmi

Orta Afrika Cumhuriyeti bunun yanı sıra, Rus diktatörü Putin'e yakınlığıyla bilinen karanlık iş adamı Yevgeny Prigozhin tarafından yönetildiği iddia edilen Wagner paralı asker grubunun Afrika'daki rolü konusundaki tartışmalarda da kilit nokta haline geldi.

Rusya ise Orta Afrika Cumhuriyeti askerlerini eğitmek için yalnızca askeri eğitmenlerin gönderildiği iddiasını savunarak Wagner paramiliterlerinin Orta Afrika Cumhuriyetine konuşlandırıldığı iddialarını reddediyor.

rusya orta afrika cumhuriyeti rusça üniversite müfredatına lukaşenko da listeye eklendi