Ortak Aday Belirlenemezse Babacan Cumhurbaşkanı Adayı Olacak

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Babacan, ortak aday çıkarılamaması durumunda kendisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

HaberTürk'te konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masada henüz ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin bir tartışma olmadığını söyledi.

Son toplantıda belirlenecek ortak adayın niteliklerinin belirlendiğini belirten Babacan, "Henüz 6'lı masada telaffuz edilen tek bir isim yok. 6'lı masada isim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı" diye konuştu.

Ortak adayın kucaklayıcı olmasının gerektiği, kutuplaştırıcı olmaması gerektiği konusunda mutabık kalındığını belirten Babacan, "6 genel başkandan birisi olabilir, dışarıdan da olabilir. 6'lı masada hiçbir zaman bir isim gündeme gelmedi. Bir anlaşma olmazsa partinin genel başkanı tabii ki cumhurbaşanı adayıdır" dedi.

DEVA Partisi'nin seçime kendi adı ve logosuyla gireceğine ilişkin kararına da değinen Babacan, "Vatandaşlarımız seçim listesini açtıklarında DEVA Partisi'nin logosunu görecek. Bu ittifaka engel bir durum değil. Kapıyı kapatmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendisinin aday olacağı senaryoyu da açıklayan Ali Babacan, "Herhangi bir ittifak ve işbirliği olmaz ise doğal olarak DEVA Başkanı Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı adayıdır. 2018'de Millet İttifakı kuruldu ama her parti kendi cumhurbaşkanı adayını çıkardı. İttifak olmak ortak cumhurbaşkanı adayı anlamı gelmiyor" ifadelerini kullandı.

ortak aday belirlenemezse deva partisi adayı babacan olacak