Osman Kavala Hakkında Karar

TAKİP ET

Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verildi.

İsveç ve İngiltere konsolosluk yetkililerinin izleyici olarak katıldığı davada CHP, HDP ve TİP milletvekilleri de bulundu.

Davada dosyalarınnın Gezi Davası dosyasından ayrılmasını isteyen Çarşı Grubu avukatlarından Yıldız İmrek, dosyaların birleştirilmesinin usulsüz olduğunu belirterek "Temsil ettiğim insanın haklarını savunamıyorum. Çünkü daha temel bir insan hakkı ihlali var. Bir insan haksız hukuksuz yere dört senedir hapiste. Çarşı ve Gezinin torba dava haline gelmesi siyasi irade istediği içindir, çünkü birleştirmenin hiçbir hukuki koşulu yoktur. Siyasi irade istediği için yapılan birleştirme ile dava uzatılmak isteniyor" şeklinde konuştu.

Taraftar Grubunun Darbeye Teşebbüs Ettiğine Dair Absürt Bir İddia Var

"Bir taraftar grubunun hükümete darbe yapmaya teşebbüs ettiğine dair absürt bir iddia var" diyen Çarşı Grubu avukatlarından Efkan Bolaç, "Diğer taraftaysa rehin alınmış ve 1500 gündür tutuklu olan bir kişi var. Ve niye tutulduğuna dair bir delil ya da dayanak yok. Av. Bolaç: Bu yargılamanın neden yapıldığına dair ne sizin ne de savcılık makamının bir fikri olmadığını düşünüyorum. O nedenle hukuken bu absürtlüğe son verilmesini istiyorum" talebinde bulundu.

Tutuklama İçin Suç Türetildi

Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytöre ise Kavala'nın duruşmalara katılmadığını ve adil yargılanmadığını belirterek "Gezi dosyasından beraat kararı verildi. Böyle olunca apar topar bir suç türetilmeye çalışıldı ki tutuklayabilsinler. Türetilen suç, casusluk suçuydu. Suçun maddi unsuru yok. Şahsa özel bir casusluk suçlaması getirildi. Bu saatten sonra her şey casusluk suçu kapsamına girebilir. Gezi dosyasından beraat etti ve siz, o dosyadaki delileri getirip, bu dosyada yargılıyorsunuz. Bu iddianame, buram buram suç kokuyor. Gerçeği yansıtmıyor. İddia makamı, mahkemeye yalan söylüyor" dedi.

Kavala'nın Tutukluluğuna Devam Kararı Verildi

Mahkeme ise savcılığın talebini oy çokluğuyla kabul ederek Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına ve Çarşı ve Gezi dosyalarının ayrılma taleplerinin reddine hükmetti.

Bir sonraki duruşma 17 Ocak'ta görülecek.

osman kavala tutuklama tutukluluğuna devam kararı verildi çarşı grubu gezi davası