Osmanen Germania Yöneticisi Taner Ay'ın Babası Çetin Ay Görevden Alındı

TAKİP ET

Sedat Peker'in 'Metin Külünk söyledi ben de para gönderdim' diyerek bahsettiği derneğin yöneticisi Taner Ay'ın babası Çetin Ay KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevinden alındı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Metin Külünk'ün talebi üzerine para gönderdiğini açıkladığı Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) derneğinin yöneticisi Taner Ay’ın babası Çetin Ay KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevinden alındı.

Derneğin yöneticilerinin uyuşturucu, fuhuş, yasa dışı silah ticareti, şantaj gibi suçlardan sabıkalı olmalarının yanı sıra AKP'li üst düzey isimlerle olan yakınlıkları da dikkat çekmişti.

Peker'in videolarından sonra derneğin yöneticisi Taner Ay'ın geçmişi ortaya çıkmış, konu sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Olayın duyulmasının ardından Taner Ay'ın babası olan KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi Çetin Ay, görevinden alındı.

Kuzey Kıbrıs Resmi Gazete’sinde yayımlanan görevden alma kararı, “Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak atanan Çetin Ay'ın, görevden alınmasına karar verdi” ifadeleriyle açıklandı. 

osmanen germania almanyalı osmanlılar taner ay çetin görevinden alındı kktc temsilcisi