Osmaniye Belediyesinin Barınağında Aç Bırakılan Köpekler, Birbirlerinin Ölüsünü Yedi

TAKİP ET

Osmaniye'de belediyeye bağlı bir barınakta aç bırakılan hayvanların, birbirlerinin ölüsünü yedikleri öğrenildi.

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağında, sorumsuz ve bundan da öte vicdansız görevliler tarafından aç bırakılan köpekler, birbirlerinin ölüsünü yedi. Bir hayvanseverin çektiği görüntüler, barınak görevlilerine ve onlara bu işi tevdi eden Osmaniye Belediyesine isyan ettirdi.

Görüntülerde aç bırakılan yavru köpeklerin, açlıktan ölen başka bir yavru köpeği yediği görülüyor. Ayrıca fotoğrafları çeken kişinin iddiasına göre yine aynı barınakta bir anne köpek, yine açlıktan ölmüş yavrusunu diğer köpekler parçalamasın diye ağlayarak ağzında taşıyıp korumaya çalışıyor. 

Osmaniye Belediyesi Başkanı Kadir Kara, "Can Dostlarımıza Layık Olmayan İhmal ile İlgili Harekete Geçildi" başlığıyla paylaştığı duyuruda; bu vahşete göz yuman, yavru köpeklerle yetişkin köpekleri aynı ortamda tutup yetmezmiş gibi onları aç bırakan viccdansızlar hakkında "yasaların izin verdiği tüm cezaî yaptırımların uygulanacağını" belirtti. Soruşturmanın suhuleti bakımından ihmali olan yetkililerin görevden uzaklaştırıldığı da bildirildi.

Bu elem verici hadisenin sosyal medya aracılığıyla gündeme gelmesi üzerine ancak harekete geçebilen (!) Osmaniye Belediyesinin, patili dostlarımızın barınaklarında etkili ve vicdanlı bir denetim yapmadığına ilişkin ciddi şüpheler uyandı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kara'nın açıklaması şöyle:

"Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı ile ilgili sosyal medyada çıkan üzücü haberler üzerine barınakta yapılan çalışmalar sonucunda, can dostlarımıza layık olmayan bu ihmal ile ilgili belediyemiz harekete geçmiştir. Belediye ekiplerimizi ve görevli arkadaşlarımızı olay yerine sevk ettiğimizi, can dostlarımızın tamamının sağlık kontrollerinin yapıldığını ve sorumlulular hakkında yasaların izin verdiği üm cezaî yaptırımların uygulanacağını kamuoyunun bilgisine sunarım.

Soruşturmanın doğru sürdürülebilmesi için konu ile ilgili yetkililer görevden alınmış olup soruşturmanın sonucundan tüm kamuoyu bilgilendirilecektir."

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı Kadir Kara Belediye Başkanı Köpekler Köpek Barınak Barınak hayvanları aç bırakılan köpekler aç bırakılan köpekler birbirlerinin ölüsünü yedi Hayvan Hakları patili dostlarımız va