Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş Bir Kişiyi Silahla Yaralayarak Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş silahla yaralama suçundan gözaltına alındı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre geçtiğimiz salı günü meydana gelen olayda Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş, adı daha önce birlikte dolandırıcılık yaptıkları iddiasına karışan Yamin Canoğlu'nu bacağından vurdu.

24 Mayıs Salı günü meydana gelen olayda Turgut Başdaş, Osmanlı Ülkü Ocakları'na gelen Yamin Canoğlu'nu bacağından vurdu.

"Bacağımdan Vurdu"

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Canoğlu, hastane polisine verdiği ifadesinde "Saat 14.00 civarında iş için Hacettepe Mahallesinde bulunan Osmanlı Diriliş Ülkü Ocakları isimli yere gittim. Beni Turgut Başdaş karşıladı. Başdaş’ın odasına gittik. Kendisiyle sohbet ediyorduk. Sohbet ederken bana ‘yan odaya geçelim seninle özel bir şey konuşacağım’ dedi. Yan odaya geçtiğimizde normal sohbet ederken ve aramızda bir tartışma bile yaşanmadan bir anda belinden siyah renkli tabancayı çıkararak bacağıma doğru ateş etti. Ben bacağımdan yaralandım. Silah sesini duyup odaya gelen vatandaşlar beni İbni Sina Hastanesine getirdi. Beni yaralayan Başdaş’tan şikâyetçiyim" diye konuştu.

10 Milyon Liralık Tahsilat İddiası

Yamin Canoğlu'nun şikayeti üzerine Başdaş gözaltına alındı. Yaralama olayının arkasında 10 milyon liralık bir tahsilat konusu olduğu öne sürüldü. Canoğlu'nun borçları nedeniyle tefeciye düştüğü, Başdaş'ın bunun karşılığında 10 milyon lira istediği, bu parayı da ödeyemeyen Canoğlu'nu vurduğu iddia edildi.

Daha Önce de Birlikte Dolandırıcılık Yaptıkları İddia Edilmişti

İkilinin adı daha önce de pencere yöntemiyle dolandırıcılık iddiasına karışmış, Ayla İskefyeli (84) Başdaş'ın imzasını taklik ederek kendi adına 21,8 milyon liralık sahte senet hazırladığına yönelik suç duyurusu yapmış ve Başdaş'ın yanında Yamin Canoğlu da dilekçede şüpheli olarak bulunmuştu.

osmanlı ülkü ocakları federasyonu genel başkanı turgut başdaş silahla yaralayarak gözaltına alındı dolandırıcılık yamin canoğlu