Otelin 5. Katından Düşen Gamze Açar'ın Şüpheli Ölümünde Yeniden Rapor Alınacak

TAKİP ET

17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Açar, iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5. katından düşerek hayatını kaybetmişti.

Ankara Kızılcahamam'da internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza Doğan ile irtibara geçip iş görüşmesi için 7 Kasım 2020'de Kızılcahamam'daki termal otele giden 17 yaşındaki Gamze Açar, aynı gün sabaha karşı otelin 5. katında kaldığı odanın balkonundan düşerek hayatını kaybetti. 

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Açar’ın otelde görüştüğü ve kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan 5 kişiden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral ve Emre Eker tutuklandı, Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

5 sanık hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", ve "kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet ve 63'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ankara Batı Adliyesi 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanıklar, taraf avukatları ve Gamze Açar’ın yakınları katıldı. M

Mahkeme, daha önce İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda talep edilen raporun dosyaya girdiğini belirterek, raporla ilgili taraf avukatlarına söz verdi.


Yeniden Rapor Talebi


Açar ailesinin avukatı Ali Fatih Çetin, rapora göre "Gamze Açar’ın iç çamaşırında sanıklara ait DNA örneğine rastlanılmadığını ancak başka bir kişinin DNA örneğinin bulunduğunu belirterek, bu kişinin dosya tanıklarından Okan O. olabileceği ihtimaline karşın hakkında suç duyurusunda bulunulmasını" talep etti.

Avukat Çetin ayrıca raporda eksiklikler bulunduğunu, Açar’ın nazal sürüntü örneklerinin sanıklarınki ile karşılaştırılmamış olduğunu, bu yönden yeniden rapor alınmasını talep etti.

Sanık avukatları ise "raporda sanıklara ait cinsel saldırı yönünden bir delil bulunmadığını, raporun yeterli olduğunu" belirterek, tahliye talebinde bulundu.


Tahliye Talebine Ret


Bazı sanık vekilleri de kovuşturmanın genişletilerek olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Söz verilen sanıklar ise suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Avukatların taleplerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Açar ailesinin avukatı Çetin’in, yeniden rapor alma talebini kabul etti. Okan O., hakkında suç duyurusu bulunulması yönündeki talep ile sanık avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini ise reddeden mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı erteledi. 

gamze açar tutukluluk kadın cinayeti rıza doğan mehmet doğan mustafa emre demiral emre eker termal otel cinayet yargılama