'Otellerde Sınırsız Yabancı İşçi Çalışabilir' Maddesi Geri Çekildi

TAKİP ET

Otel ve turizm tesislerine sınırsız sayıda yabancı işçi çalıştırma hakkı verecek yeni düzenlemeden geri adım atıldı.

Cumhurbaşkanı’nın kararıyla belirlenen turizm tesislerine sınırsız sayıda yabancı işçi çalıştırma hakkı verecek düzenlemeden geri adım atıldı.

'Turizme teşvik'' adı altında TBMM Başkanlığı'na sunulan torba teklifinde yer alan 'turizm işletmelerinin sınırsız yabancı personel çalıştırabilmesi' maddesinin çekilmesi yönünde AKP, CHP ve İYİ Parti'nin verdiği önergeler kabul edildi. 

AKP'li milletvekillerinin otel ve turistik tesislerde sınırsız sayıda yabancı işçi çalıştırmanın önünü açan maddenin de bulunduğu Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapan yasa teklifi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda değiştirilerek kabul edildi. Yabancı işçilere geniş çalışma imkanı veren madde bütün partilerin uzlaşmasıyla tekliften çıkarıldı. 

Madem Geri Çekecektik O Zaman Bu Maddeyi Niye Teklif Ettik?

 

AKP Milletvekili Atay Uslu, madde üzerinde savunma yönünde konuşmak istedi. Israrla söz isteyip konuşan Atay Uslu'nun bu düzenlemeyle sınırsız yabancı işçi çalıştırmanın önünün açılmayacağını iddia etmesi üzerine Başkan Akyürek, “Şimdi Atay Bey, ben de derim ki o zaman, bu maddeyi niye yazdık? Niye teklif ettik?” diyerek tepki gösterdi.

 

otel sınırsız yabancı personel çalışma izni madde turizm akp mhp chp iyi parti