Otlayan Büyükbaş Hayvanları Bıçaklayıp Kuyruklarını Kestiler

TAKİP ET

İstanbul'da kimliği belirsiz kişi veya kişiler, otlayan büyükbaş hayvanlara işkence yaptı.

Arnavutköy Fatih Mahallesi'nde 7 büyükbaş hayvan besleyen Ayşe Şahin ve eşi Recep Şahin, hayvanlarını otlamaları için çayırlık alana saldı. Ancak hayvanlar hava kararmasına rağmen ahıra dönmedi. Hayvanlarının uzun süre dönmemesi üzerine şüphelenen Şahin çifti, dışarı çıkarak aramalara başladı. 

Bir süre sonra hayvanlarını bulan çift, hayvanlarının bıçaklandığını ve kuyruklarının kesildiğini gördü. Derin bir üzüntüye boğulan Şahin çifti durumu veterinere bildirerek yardım çağırdı. Veteriner bölgeye gelerek yaralı hayvanların tedavisine başladı. 

Geçimini sağladıkları hayvanlarla yalnızca maddi değil manevi bir bağ da kurduklarını belirten Ayşe Şahin, “Hayvanlarımız kaybolmuştu. Bir gece geri gelmediler. Sabah gördüğümüzde hayvanlarımız hep kesilmiş ve çeşitli yerlerinden yaralanmış olarak bulduk. Bulduğumuzda çok üzüldük gerçekten ve hemen veteriner çağırıp tedavi ettirdik. Onlar bizim hem geçim kaynağımız hem de yaşama sebebimiz hayvanları sevmesek burada ne işimiz var. Yapanlar ile ilgili de ne diyeyim gerçekten vicdanları yok ve aklıma diyecek bir şey gelmiyor. Bir tanesinin kuyruğunu kesmişler birini 2 yerinden bıçaklamışlar. Şüphelendiğimiz birisi yok ama hangi bölgede gezdiği belli hayvanların. Bir gece kalmışlar sabah o halde bulduk ve kaldıkları yerde kamera çalışmıyormuş şarterler inikmiş” diyerek hayvanlara eziyet eden kişi veya kişilerin bir an önce bulunması için çağrıda bulundu. 

arnavutköy istanbul hayvan büyükbaş kuyruklarını kestiler bıçakladılar ayşe şahin recep