Oto Hırsızlık Şebekesi: Aracı Çalıp Sahibinden 40 Bin Lira İstediler

TAKİP ET

İstanbul Büyükçekmece'de bir aracı çalan hırsızlar, aracı geri vermek için sahibinden 40 bin lira talep etti.

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 6 Ocak 2022 gecesi meydana gelen olayda bir vatandaşın evinden anahtarını çalan şahıslar, evinin önünden aracını çaldı. Bir süre sonra kendisine Hollanda kodlu bir numaradan mesaj atan hırsızlar, "Tam 40 bin Türk lirası verirsen arabanı alırsın. Polisi karıştırırsan sıkıntı yaşarsın. 40 gündür bak emniyet bulamıyor, parayı getir aramızda çözelim işi. Parçalanırsa vidasını bile bulamazsın" diyerek 40 bin lira talep etti.

Aracın tüm kayıtlarının emniyette olmasına karşın ne hırsızların ne de araçların bulunabildiğini belirten vatandaş, hırsızların kendi aracıyla 3 hafta önce OGS ile köprüden 1 hafta önce ise otoyoldan geçecek kadar rahat olduklarını söyledi.

Hırsızı bir kapıdan sokup diğer çıkartan adalet sistemi nedeniyle hakkını internetten aramak zorunda kaldığını belirten vatandaş, sosyal medya platformu ekşisözlükte açtığı başlıkla yardım istedi.

Vatandaşın paylaştığı WhatsApp görüşmelerinde şahsın para talebi ve mağdur vatandaşa söylediği sözler görülüyor. Ekran görüntüleri şu şekilde:















HIRSIZLIK oto aracı çalıp geri vermek için 40 bin lira istediler büyükçekmece ekşisözlük