Otobüs Durağında Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'ndan Alınmış Gizli Belgeler Bulundu

TAKİP ET

İngiltere'nin Kent şehrindeki bir otobüs durağında, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığından alınmış gizli belgeler bulundu.

BBC, İngiltere'nin güneyindeki Kent şehrinde bulunan bir otobüs durağında İngiliz ordusuna ait 'gizli olarak sınıflandırılmış belgeler' bulunduğunu yazdı. 50 sayfadan oluşan belgelerde geçen hafta Kırım açıklarında Rusya karasularına girdiği için Rusya’nın uyarı ateşi açtığı HMS Defender isimli İngiliz muhrip gemisi hakkında gizli bilgilerin bulunduğu iddia edildi. 

Söz konusu belgelerde HMS Defender’ın Karadeniz misyonu sırasında Rusya’nın vereceği potansiyel reaksiyona yönelik analizlerin de yer aldığı öne sürüldü.

Geçen hafta Bakanlıkta çalışan birinin gizli bilgileri yedeklediği bilgisi üzerine soruşturma başlatıldığını duyuran Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı adına bilgi veren bir yetkili, “Bakanlık olarak bize olan bilgiyi ciddiye aldık ve bir soruşturma başlattık. Çalışanımız belgelerin kayıp olduğunu bize açıklamıştı, bu konu hakkında şu an daha fazla açıklama yapmak doğru olmaz” şeklinde konuştu.

İngilizler Yalanlar Uyduruyor 

'Otobüs durağında gizli belge bulundu' iddiaları hakkında yorum yapan Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova ise, “İngilizler, geçen günlerde yaptıkları son provokasyonun üzerini kapatmak için bazı yalanlar uyduruyorlar. 007 (James Bond) artık pek aynı görünmüyor.

Madem İngiliz otobüs durakları var neden ‘Rus hackerlarına’ ihtiyaç duyalım?” ifadelerini kullandı.

ingiltere kent otobüs durağı savunma bakanlığı gizli bilgi verdi bbc