Otobüs Kartında Yeterli Para Olmayan Kadın Yolcular Sokak Ortasına Bırakıldı

TAKİP ET

İstanbul'da bir kadın ve annesi, otobüs kartlarında yeterli para olmaması sebebiyle gece geç saatlerde yolun ortasına bırakıldı.

Dilara İncebacak, annesi ile birlikte Şile'ye gitmek üzere Çamlık durağından otobüse bindi. İETT'ye bağlı otobüse binen İncebacak, akbilini kullandı ancak annesinin kartında para olmadığı için otobüsten indirildi.

Şile'ye gideceği halde Ağva otobüsüne binmek zorunda olan ve 24 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalan İncebacak, saatlerce beklememek için indiği yerde kartına dolum yapacağını söylemesine rağmen araçtan indirildi.

Nakit Para Alternatifi Teklifi

Gece geç saatlerde yolun ortasına bırakılan İncebacak, sesini sosyal medya hesaplarından duyurarak Şile'ye olan ulaşım sorununun çözülmesini ve kendisini yarı yolda bırakan sistemin düzeltilmesini istedi. Otobüslerde akbili olmayanlar için alternatif sunulması gerektiğini belirten İncebacak, köylere giden otobüslerde çoğu vatandaşın akbil kullanım ve dolumunu bilmemesinden kaynaklı sorunlar yaşadığını ifade ederek otobüslerde nakit paranın da geçerli olmasını talep etti. 

dilara incebacak otobüs indirildi şile ağva iett kart akbil dolum trt