Otobüs Şoförleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Önünde Toplandı: 'Oy İsterken Geliyorsunuz Ama'

TAKİP ET

Özel halk otobüsü şoförler Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan özel halk otobüsü şoförleri kilometre başına ücretlerin 6 lira 24 kuruştan 5 lira 84 kuruşa indirilmesine tepki gösterdi.

Otobüs şoförlerinin toplanmasıyla birlikte belediye binası önünde polis tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken şoförler AKP'li Başkan Memduh Büyükkılıç'la görüşmek istedi.

Oy İsterken Geliyorsunuz Ama

AKP'li Başkanın esnafın görüşme talebini geri çevirmesi üzerine tepki gösteren bir şoför "Belediye başkanı bizimle görüşmek istemiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Kimse esnafı düşünmüyor. Zarar ediyoruz. Bu kadar polis nedir? İnsan vatandaşından korkar mı? Oy isterken geliyorsunuz ama" dedi.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile görüştüklerini belirten bir başka esnaf ise "Kendisi bu süreçte biz sizi ‘Aspirinle idare ettik. Sizi çok düşük paralar çalıştırdık. Pandemi bittikten sonra sizin kilometrelerini yükselteceğiz' dedi. Bunları bizzat şahsım odasında duydum. Geçenlerde yine geldik ve konuştuk. Bunun gibi 6 seferdir toplanıp, dağılıyoruz. Sonuç itibariyle bir sonuç elde edemiyoruz.

Belediyede para yok. Vergiler kapalı. Genel sekreter bize,  ‘bütçemiz biraz sıkıntılı, bizi idare ettiğinizden eminim. Sizin daha iyi gelir elde etmenizi sağlayacağım' dedi. Bize sürekli bu şekilde doping yaparak gönderdi. Ancak buraya kadar geldi. 18 ayın sonunda biz daha iyi bir rakam beklerken geçmiş dönemde oda yönetiminin verdiği 5, 87'yi önümüze dayayarak, ‘istiyorsanız bu' dedi. Hâlbuki biz şu an 6.24'ten almamıza rağmen bunu 5.84'e çekiyor" diye konuştu.

Belediye yönetimine tepkili esnafları ikna etmek üzere gelen Otobüsçü Esnaf Odası Başkanı Hayrullah Şahin, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile görüştüğünü ve sorunların çözümü için kendisinden söz aldığını belirterek kalabalığı dağılmaya ikna etti.

Otobüs Şoförleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Önünde Toplandı 'Oy İsterken Geliyorsunuz Ama'