Otogara Bombalı Saldırı Girişiminin Ayrıntıları Belli Oldu

TAKİP ET

15 Temmuz Demokrasi (Esenler) Otogarı'na patlayıcı koymaya çalışan 3 şüphelinin, dün sabah saatlerinde otogarda keşif yaptıkları öğrenilirken öğleden sonra otogarın 4 ayrı noktasında bombaları patlatmayı ve ardından olay yerine gelen polis ekiplerine de zaman ayarlı bombayla saldırı düzenlemeyi planlandıkları ortaya çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi (Esenler) Otogarı’nda bir aracın altına yerleştirilmiş hâlde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildiğini açıklamıştı.

Saldırıya ilişkin düzenlenen operasyon sonucunda ele geçirilen ve sorguları hâlen devam eden Y.S. (39), İ.Z. (27) ve R.A. (25) adlı şüphelilere ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

SABAH KEŞİF YAPMIŞLAR

Şüphelilerden R.A.’nın bir tekstil firmasında reçmeci olarak, İ.Z.’nin de yine bir tekstil firmasında işçi olarak çalıştığı bildirildi. Keşif yapan ve bombanın ele geçirildiği operasyondan saatler sonra Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’nde yakalanan Y.S’nin çok sayıda suç kaydı olduğu ve uyuşturucu satıcılığından cezaevinde yattığı belirlendi.

Şüphelilerin, tam kapanma yoğunluğunun yaşandığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda, dün sabah saatlerinde keşif yaptıkları tespit edildi. Yaptıkları keşfin ardından Y.S.’nin bombalı çantayı getirerek İ.Z. ve R.A.’ya verdiği ortaya çıkarıldı.

Alçak teröristlerin, çantada bulunan 4 uzaktan kumandalı bombayı otogarda 4 ayrı yerde patlatmayı, ardından olay yerine gelecek olan polislere 2 zaman ayarlı bombayla saldırı düzenlemeyi planladıkları tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul Otogar otogar bombalı saldırı bombalı saldırı 12 Temmuz Demokrasi Otogarı Esenler Otogarı Esenler