Oxford Araştırmasına Göre Çin Virüsünün Kan Pıhtılaşmasına Yol Açma Riski Aşıya Göre Çok Daha Yüksek

TAKİP ET

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmayla Çin virüsünden dolayı kan pıhtılaşması oluşması ihtimalinin, aşıların yan etkisiyle oluşması ihtimalinden çok daha yüksek olduğu ortaya çıkarıldı.

Birçok ülkenin kullanımına ara verdiği ya da tamamen durdurduğu AstraZeneca gibi aşıların uygulanan kişilerde kanda pıhtılaşma ve kalp krizine yol açtığı iddiaları etrafındaki tartışmalar devam ederken Oxford Üniversitesi sonuçları çok konuşulacak bir araştırma gerçekleştirdi.

Üniversitenin yaptığı araştırmaya göre Çin virüsünün bulaştığı hastalarda tromboz (kan pıhtılaşması) görülmesi riski, aşı olan kimselerde tromboz görülmesi olasılığından 10 kat daha fazla.

Araştırmaya göre Çin virüsü bulaşan hastalarda kan pıhtılaşması tehlikesi sağlıklı insanlara göre 100 kat fazla, yani Çin virüsünün yol açtığı hastalık vücudumuzun kan dengesini bozan bir yapıya sahip. Araştırmada tromboza rastlanan hastaların yüzde 30'una yakın bir kısmının 30 yaşının altında, genç kimseler olduğu keşfedilirken, araştırmanın 500 bin hastanın verilerinin incelenmesiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan araştırmayı yürüten uzmanlardan Maxime Taquet, Çin virüsü nedeniyle neyinde pıhtı atma (CVST) olasılığının AstraZeneca aşısından dolayı pıhtı atma oranından çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

Oxford Araştırmasına Göre Çin Virüsünün Kan Pıhtılaşmasına Yol Açma Riski Aşıya Göre Çok Daha Yüksek