Oxford Üniversitesi Öğrencileri Kraliçe Elizabeth'in Portresini Okulda İstemedi

TAKİP ET

Oxford Üniversitesi öğrencileri, Kraliçe Elizabeth'in portresini sömürgeciliğin simgesi olduğu gerekçesiyle okuldan kaldırdı.

Oxford Üniversitesi öğrencileri Kraliçe Elizabeth’in 1952 tarihli portresini sömürgeciliğin simgesi olduğu gerekçesiyle kaldırmak istedi. Portreyı kaldırmak için oylama yapılan üniversitede çoğunluk portrenin kaldırılmasını onayladı. 

Oylama sonucu  Kraliçe Elizabeth’in 1952 yılına ait portresi okul salonundan çıkarıldı. Öğrenciler, kaldırılan tablonun yerine ilham veren, öncü isimlere ait resimlere yer verilmesini istedi. 

Tablonun Kaldırılması Tepki Çekti

Guido Fawkes adlı politik yayına konuşan kraliyet yanlıları, "Bu önergenin kabul edilmesi, yalnızca ortak salon ve kolej için değil, daha genel olarak Oxford öğrencileri için yaratacağı itibar hasarı açısından göz önünde bulundurulmaya değer” dedi.

Eğitim Bakanı Gavin Williamson da, ''Kraliçe devlet başkanımızdır ve bu ülke ile ilgili en iyi olan ne varsa onu temsil etmektedir" şeklinde konuştu.

Davetkar ve Tarafsız Olması Hedeflenerek Tasarlandı

Ortak Salon Komitesi Başkanı Matthew Katzman, "Bu oda geçmişi veya görüş ne olursa olsun tüm üyeler için davetkar, tarafsız bir yer olması hedeflenerek tasarlanmıştı. İfade özgürlüğü, zeki insanların bile saldırgan ve inanılmaz bir şekilde cahil olmasına izin verir" ifadelerini kullandı.

oxford üniversitesi Kraliçe Elizabeth tablo ortak salon kaldırıldı sömürge