Oyları Düşen Erdoğan Rus Yılanına Sarıldı: 'Putin Haklı'

TAKİP ET

Ciddi bir oy kaybı yaşayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus diktatörü Vladimir Putin rejiminden medet umduğu anlaşılıyor. Dün Sırbistan'da Putin'i öven Erdoğan, bugün Hırvatistan'da benzer sözler sarf etti.

Dün Sırbistan'a yaptığı ziyarette konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum. Rusya hafife alınacak bir ülke değil" demişti.

Oyları Düşen Erdoğan Rus Yılanına Sarıldı: Sırbistan'da Rusya'yı Öve Öve Bitiremedi


Zagreb'e giderek Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic ile bir araya gelen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bosna-Hersek'e verdiği desteği vurguladı.

Bir gazetecinin, Rus diktatörü Putin'in Ukrayna tahılının sadece zengin ülkelere gittiğini ve bunun kısıtlanması için Erdoğan'la görüşeceğini söylemesine ilişkin sorusuna cevap veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Putin Haklı"

"Putin haklı. Tahıl sevkiyatında gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Bu gidenler Ukrayna tahılları, henüz Rus tahıllarının sevkiyatı başlamadı. 

Rusya'ya yaptırımlar sürerken, bu yaptırımlar karşısında, bu yaptırımları yapan ülkelere tahıl sevkiyatının olması Sayın Putin'i rahatsız etmektedir. Biz istiyoruz ki Rusya'dan da tahıl sevkiyatı başlasın, bunun beklentisi içindeyiz. Bunu aşmak için Semerkant'ta Putin'le bu konuları ele alacağız. Temennimiz odur ki Rusya tarafından da sevkiyatı başlatalım."

oyları düşen erdoğan rus yılanına sarıldı rusya yaptırım deldi deliyor putin haklı Hırvatistan