Oyları Düşen Erdoğan Rus Yılanına Sarıldı: Sırbistan'da Rusya'yı Öve Öve Bitiremedi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'da Rusya'yı övmelere doyamadı. Yaklaşan seçimler öncesinde yaşadığı büyük oy kayıplarıyla zor durumda olan Erdoğan'ın Rus diktatörü Vladimir Putin rejiminden medet umduğu anlaşılıyor.

Sırbistan'ı ziyaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırp Cumhurbaşkanı Vuçiç'le düzenlediği ortak basın toplantısında Ukrayna'yı işgal eden Rusya'yı övdü.

Savaşın kazananı olmadığını ancak kaybedeninin çok olduğunu belirten Erdoğan, "Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum. Rusya hafife alınacak bir ülke değil, Batı yanlış yapıyor. Rusya doğal gazı kesti, Avrupa kara kara düşünmeye başladı" diye konuştu.

"Rusya Hafife Alınacak Bir Ülke Değil"

Rus diktatörü Vladimir Putin'in enerji krizi açıklamasının sorulması üzerine Erdoğan, "Türkiye olarak Rusya Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük. Bundan sonra da yine denge politikasını gütmeye devam edeceğiz. Şu anda Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı açıkça söyleyebilirim. Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzerine güttüğünüz sürece oradan netice almak olmayacaktır. Şu anda bu savaşın var diyebilir miyiz? Yok. Ama ben inanıyorum ki kaybeden çok" açıklamasını yaptı.

Sırbistan'a Kimlikle Seyahat Dönemi

Sırbistan ve Türkiye arasında kimlikle seyahat için imzalanan protokolün ikili ilişkileri yeni bir seviyeye çıkaracağını belirten Erdoğan, "KKTC, Gürcistan ve Moldova'dan sonra Sırbistan çipli kimlikli seyahatin mümkün olacağı 6. ülke olacak" dedi.

oyları düşen erdoğan recep Tayyip Erdoğan rus rusya yılanına sarıldı sırbistan öve bitiremedi vuçiç ukrayna hafife alınacak bir ülke değildir