Oytun Erbaş'ın Akademik İhlallerinden Bahseden Blog Yazısına Erişim Engeli Getirildi: Erbaş'ın Avukatlığını Ersan Şen'in Yaptığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Oytun Erbaş'ın akademik ahlak ihlalleri hakkında açık kaynaklardan derlenmiş bir Medium yazısına, Türkiye'den erişim engeli getirildiği ortaya çıktı.

Oytun Erbaş'ın akademik ahlak ihlalleri hakkında açık kaynaklardan derlenmiş bir Medium yazısına, Türkiye'den erişim engeli getirildiği ortaya çıktı.

Oytun Erbaş'ın Akademik Yönden Analizi Yapıldı: Akademik Dolandırıcılık İddiası

Erbaş'ın makalelerini ve atıflarını inceleyen 'Mechanotransduction' adlı Medium kullanıcısı, Oytun Erbaş'ın sık sık bahsettiği yüzlerce makalesinin aslında nasıl bir yöntemle hazırlandığını ispat etmiş ve yazısının sonunda, "Özetle, Oytun'un bütün makaleleri olmasa da birçoğunun bilimsel etikle uzaktan yakından bağdaşmayacak şekilde ve akademik dolandırıcılık denilebilecek bir yolla yayımlandığı gözüküyor." ifadelerini kullanmıştı.

Evrim Ağacı platformunun kurucusu Çağrı Mert Bakırcı, Twitter üzerinden paylaştığı zincirde söz konusu yazıya erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Lumen veritabanından yapılan sorgulama ile erişim engeli kararının devlet tarafından yapıldığını aktaran Bakırcı, Oytun Erbaş'ın avukatlığını Ersan Şen'in yaptığını ortaya koydu.

Erişim engeli sebebi olarak 'dolandırıcı, şarlatan' gibi ifadelerin kullanılmasını gösteren dosyada, yazının geri kalan kısımlarına dair herhangi bir itirazın bulunmadığı anlaşıldı.

 

oytun erbaş akademik dolandırıcılık ersan şen medium Erişim Engeli