Oyun Konsollarına Uygulanan Yüzde 50 Ek Verginin Süresi Uzatıldı

TAKİP ET

18 Nisan tarihinden itibaren oyun konsolları için uygulanmaya başlanan ve 30 Eylül'de sona ermesi beklenen yüzde 50 ek verginin süresi yıl sonuna dek uzatıldı.

Resmi Gazete'de 2955, Karar Sayısı ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı ithal ürünlere 30 Eylül'e kadar geçerli olacak şekilde uygulanan ek gümrük vergisi kararı yıl sonuna dek uzatıldı.

Bu ürünler içerisinde en çok dikkat çeken ise özellikle Batı ülkelerindeki satış fiyatı ile Türkiye'deki satış fiyatı arasında ciddi bir uçurum olan oyun konsolları oldu. 18 Nisan tarihli "İthalat Rejimi Kararına Ek Karar" ile gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulanan bu ürünlere bir de yüzde 50 ek vergi getirilmişti.

Playstation 5 Kaç TL'ye Satışa Sunulacak

Bu vergiler neticesinde Sony'nin yeni çıkan ve 499 dolardan satışa sunulan ürünü Playstation 5'in Türkiye'de satışa sunulacağı tarih olan 19 Kasım'da oyunseverlerin nasıl bir tabloyla karşılaşacağı da merak konusu oldu.

Sözcü'de yer alan haberde gümrük girişi 4 bin TL olarak hesap edilen oyun konsolunun fiyatının 19 Kasım'da 6 bin 796 TL olacağı hesaplanmıştı. Ek vergi kararının 31 Aralık'a dek uzatılmasıyla bu ücret, 8 bin 896 TL'ye sıçramış oldu. Dolar/TL kurundaki yükselişin önüne geçilememesi durumunda bu fiyatın çok daha yüksek olabileceği de öne çıkan bir ihtimal olarak oyunseverleri korkutuyor.

playstation 5 sony oyun konsolu ek vergi cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazete playstation 5 fiyatı ne kadar olacak playstation 5 ne kadara satışa sunulacak playstation 5 ne zaman satışa sunulacak