Öz Ablasını Miras Kavgası Nedeniyle Traktörle Ezdi

TAKİP ET

Antalya'da aralarında miras tartışması olduğu belirtilen kardeşler, ablalarını traktörle ezdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Yayla Mahallesi'nde meydana gelen olayda, anne ve babasından miras kalan tarlada izinsiz çalışma yapan kardeşlerini uyaran Emine Çetin, kardeşleri tarafından traktörle çiğnendi. Çetin, hayatını zor kurtardı.

Emine Çetin, 3 Ekim Pazar günü 14 yaşındaki kızını da alarak kardeşini ziyarete gitmişti. Evin yakınında bulunan ve anne babasından miras kalan arazide iki kardeşinin traktörle çalışma yaptığını gören Çetin, tarlaya gitti.

Daha önce de kardeşleri ile arasında tartışmaya neden olan tarlayı izinsiz olarak süremeyeceklerini kardeşlerine söyleyince Çetin ve iki kardeşi arasında tartışma çıktı.

Bu sırada kardeşlerinden birisi traktöre binerek Emine Çetin'i ezdi. Olay cep telefonu ile kaydedilirken iddiaya göre iki kardeş Emine Çetin'i ezdikten sonra da darp etmeye devam etti ve 14 yaşındaki yeğenlerini de darp ederek telefonunu kırdı.

Kardeşim 'Yapamayacaksan Ben Ezip Geçeyim' Dedi

Başına gelenleri anlatan Emine Çetin, 7 yıl önce eşini, babasını ve annesini peş peşe kaybettiğini belirterek "Pazar günü kızımla birlikte köyümüze gittik. Kardeşimin evinde otururken kepçe ve traktör seslerini geldiği yere baktığımda anne-babamdan miras kalan arazide çalışma yapıldığını gördüm. Yanlarına giderek bunu yapmaya hakları olmadığını söyledim. Benimle tartışıp üzerime traktör sürdüler. Küçük kardeşim bağırıp ‘bırak yapamayacaksan ben onu ezip geçeyim’ dedi ve traktöre binip üzerimden geçti. Allah canımı çocuğuma bağışladı. Daha sonra saçımdan tutup darp ettiler. Saçımı yoldular. Amaçları annemden babamdan kalan arazilerin tamamına el koymak" ifadelerini kullandı.

Sırf Eşi Ölmüş, Dul, Mağdur Diye...

İki kardeşin Emine Çetin'e yaptıkları saldırının kasten adam öldürmeye teşebbüs olduğunu söyleyen Avukat Umut Çiftçi ise şunları söyledi:

"Resmen insan öldürmeye tam teşebbüs olayı yaşanıyor. Birçok yerinde hasar var, saçları yolunmuş ama çok şükür ki canını kurtarmış. Şu şöyle bilinmelidir ki kadınların haklarını onları döverek, söverek, öldürmeye çalışarak kimse yok edemez.

Bu haklar yüzyıllardır mücadele ile kazanılmış haklardır. Sırf eşi ölmüş, dul, mağdur diye miras hakkını almasın diye döverek, söverek, zulmederek hakkını gasp etmeye kimse çalışmasın. Yetkilileri sorumluları göreve çağırıyoruz. Bunu yapanlar bir an önce yakalanıp yargılansın ve cezaları verilsin."

Öz Ablasını Miras Kavgası Nedeniyle Traktörle Ezdi dul yalnız yetim diye