Öz Erciş Seyahat ve Yolcu Arasında 'Namaz Molası' Polemiği

TAKİP ET

Bir yolcunun namaz kılmak için mola talebinin kabul edilmemesi üzerine Öz Erciş Seyahat ve yolcu arasında tartışma yaşandı. Seyahat firması, kararından geri adım atmadı.

Vaziyet'in haberine göre Öz Ercih Seyahat'in bir seferinden bilet alarak yolculuk yapan Abdullah Gündüz adlı bir vatandaş, yolculuğu sırasında öğle ve akşam namazları için mola talep etti.

Fakat seyahat firmasının çalışanları, Gündüz'ün talebinin tüm yolcuların hakkına girmek anlamına geleceğini belirterek kabul etmedi.

Bunun üzerine Gündüz, sosyal medyada yaptığı paylaşımla Öz Erciş Seyahat'e tepki gösterdi. Fakat Öz Erciş Seyahat, tavrından geri adım atmayarak şu açıklamayı yaptı:

"Bir Yolcu İbadet Edecek Diye..."

"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir.

Anayasa'nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyet demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasa'nın 14. maddesine göre Anayasa'da tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

Anayasa'nın 23. maddesi 'yerleşme ve seyahat hürriyeti'ni ve 24. maddesi 'din ve vicdan hürriyeti'ni güvence altına almıştır. Buradan hareketle müvekkil şirketin, sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye, ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.

Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyuyuruz."

öz erciş seyahat ve yolcu arasında namaz molası polemiği geri adım atmadı firma abdullah gündüz