Öz Kızını Yıllarca İstismar Eden Şahıs Hakkında 45,5 Yıl Hapis İstendi

TAKİP ET

Ankara'da 15 yaşında bir çocukken başlayan ve 19 yaşına kadar kızını cinsel istismara maruz bırakan B.D. erkek hakkında toplamda 45,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara'da yaşayan B.D. (49) adlı erkek, 2015 yılında 15 yaşında olan öz kızı M.D.'ye cinsel istismarda bulundu.

B.D. daha sonra M.D.'yi, "Bu olayı annene söylersen seni de ağabeyini de öldürürüm" diye tehdit etti. 

Çocuk Evlatlık Verildi

İstismar sonrasında hamile kalan M.D., kilo alması ve annesinin durumu fark etmesi üzerine erkek arkadaşından hamile kaldığını söyledi. Ardından M.D. ailesi ile birlikte özel bir kliniğe giderek bebeği aldırdı. Ancak M.D., 2016 yılında yine B.D.'nin cinsel istismarı nedeniyle hamile kaldı. Bir kız çocuğu dünyaya getiren M.D., doğumdan hemen sonra bebeği evlatlık verdi. 

4 yıl boyunca cinsel istismara maruz kalan M.D., 2019 yılında durumu annesine anlattı. Bunun üzerinde B.D.'den şikâyetçi olundu. Gözaltına alınan B.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

45,5 Yıla Kadar Hapis İstendi

B.D. adlı erkek hakkında, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 42 yıl, "tehdit" suçundan ise 3,5 yıl olmak üzere toplamda 45,5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yargılama aşamasında, 2016 yılında dünyaya gelen çocuğun B.D.'den olup olmadığının tespiti için DNA raporu istendi, ancak evlatlık verilen çocuğa ulaşılamadı. Tutuklu sanık B.D. de, yaklaşık 1 yıl sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

DNA Raporu Alındı

2023 yılında evlatlık verilen çocuğa ulaşılmasıyla birlikte mahkeme tarafından DNA raporu istendi. Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen rapora göre, 2016 yılında dünyaya gelen çocuk ile sanık B.D.'nin DNA profillerinin uyumlu olduğu ve yüzde 99.99 ihtimalle biyolojik babası olabileceği tespit edildi. 

Rapor dava dosyasına girerken, duruşmanın 26 Eylül 2023'te görüleceği belirtildi. 

ankara cinsel istismar öz kızını istismar etti b.d. m.d. çocuk istismarı istismar