Özbek Kadın Minibüste Korku Dolu Anlar Yaşadı: Özgecan Aklıma Geldi

TAKİP ET

İddiaya göre bindiği minibüste şoför tarafından sözlü tacize uğrayan Özbekistanlı kadın korku dolu anlar yaşadı.

Topkapı'ya gitmek için bindiği minibüste otogara götürülen Özbek kadın, minibüste bulunan yolcuların inmesiyle şoför tarafından sözlü tacize uğradı. Minibüs şoförünün "sana ev açarım" şeklinde taciz ettiği kadına iddiaye göre telefon numarasını alana kadar kadını minibüsten indirmedi.

Topkapı'ya gitmek için bindiği minibüsün otogarda boşalmasıyla minibüste kimsenin kalmadığını gören kadın, şoföre "Ben Topkapı'ya gidecektim. Beni neden buraya getirdin" diye sordu. Şoför, kadına "Seni yanlış anladım. Geri götürür yol paranı veririm" şeklinde cevap verdi. Taciz ise buradan sonra başladı. Şoför, Özbek kadına "Sen nerelisin? Benim temizlikçiye ihtiyacım var. Sana para veririm. Sahip çıkarım. Ev açarım" sözleriyle tacizde bulundu. Şoförün sözlerinden rahatsız olan kadın "Ben evliyim. Sen ne diyorsun? İndir beni" diyerek tepki gösterdi. Şoför, "Evli olabilirsin. Bir şey olmaz. Telefon numaranı ver, arkadaş olalım" diyerek tacizlerine devam etti. Daha sonra minibüsten inmek isteyen kadının zorla telefon numarasını almak isteyen şoför İzzet A. numarasını vermeden kadını minibüsten indirmedi. 

Telefon numarasını vererek minibüsten inen talihsiz kadın, şoförden "Beni ara" şeklinde bir mesaj aldı. Nodira M. olay üzerine şoförden şikayetçi oldu. Şoförün şoförlük belgesi federasyon tarafından iptal edildi ve savcılık tarafından 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Nodira M. açıklamasında Özgecan Aslan cinayetinin aklına geldiğini belirterek çok korktuğunu söyledi. Nodira M. "Tek başıma kalınca aklımdan Özgecan geçti, çok korktum. Biz yabancıyız diye bize kimse böyle davranamaz. 5-6 yıl oldu buraya geleli ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Adalet istiyorum. Bana böyle davranmaya kimsenin hakkı yok. Ben bir kadınım" şeklinde konuştu.

özgecan aslan taciz özbek kadın minibüs şoför