Özbekistan ve Kazakistan Sınırında Ekonomik İlişkileri Artıracak İş Birliği Merkezi Kurulacak

TAKİP ET

Özbekistan ve Kazakistan, sınır boyunca ekonomik ilişkileri artıracak büyük bir ticari ve ekonomik iş birliği merkezi kurulacağını duyurdu.

Özbekistan ve Kazakistan, ekonomik ilişkileri artıracak yeni bir merkez yapılacağını duyurdu. İki komşu ülke, sınır boyunca, Türkistan'da şimdiye dek yapılan en büyük ticaret ve ekonomik iş birliği merkezi olacağı öngörülen merkezin temellerini attı.

Özbekistan hükûmeti basın servisi, iki ülke başbakanlarının katılımıyla 10 Nisan traihinde Gishtkoprik-Zhibek Zholy sınır kapısında bir temel atma töreni düzenlendiğini belirtti.

Hükûmet yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Orta Asya bölgesindeki bu benzersiz proje iki ülke için karlı olacak ve bir bütün olarak bölgedeki ticaret ve ekonomik bağların gelişmesine katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

Kazakistan Başbakanı Asqar Mamin törende yaptığı konuşmada, Kazakistanlı ve Özbekistanlı yetkililerin, bölgedeki en büyük iki ekonomi arasındaki ticareti üçe katlayarak 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kazakistan basın servisi, yeni merkezin 400 hektarlık bir alanı kapsayacağını ve tam olarak faaliyete geçtikten sonra her gün 35.000 kişi ile 5.000 kamyonun iki taraftan da sınırı geçmesine izin verilebileceğini belirtti.

kazakistan özbekistan sınır komşu ticaret merkezi ekonomi merkezi iş birliği merkezi tören temel atıldı başlayacak 35 bin kişi 5 bin kamyon geçiş yapılacak ilişkileri artıracak tören