Özbekistan'da 9 Yıllık Cinayet Vakası Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Özbekistan'ın Kaşkaderya bölgesinde üç kişinin bir adamı öldürdükten sonra cesedini Çırakçı ilçesindeki bir tarlaya gömdüğü ve suçlarını örtbas etmek için merhuma ait arabayı Semerkant'ta bir apartmanın önüne bıraktığı anlaşıldı.

Özbekistan Başsavcılığı, Kaşkaderya bölgesinde 9 yıl önce işlenen bir cinayetin ortaya çıktığını açıkladı. 24 Ocak 2012’de Kaşkaderya bölgesindeki bir mahallede ikâmet eden T.G.'nin aracıyla evden ayrıldığı ve kaybolduğu bildirilmişti.

Kısa bir süre sonra T.G.’nin arabası, Semerkant şehrindeki bir mahallede, yüksek bir binanın arkasında bulundu. Olayın ardından ilgili bölge savcılığı konunun araştırılması için bir dava açmıştı. Kayıp G.T.'ye ait araçta yapılan aramada, aracın çeşitli yerlerinden toplam 14 parmak izi ve avuç içi izi bulundu. Suçun yakın zamanda Kaşkaderya Bölge Savcılığının ve Bölge Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içinde aldığı geniş çaplı tedbirler sonucunda ortaya çıktığı kaydedildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Servisine konuşan yetkili, “Soruşturmanın sonucunda M.O., T.A. ve D.S.'nin kayıp G.T.'yi kasten öldürdüğü ve cesedini Çırakçı’da bulunan bir rezerv alanına gömdüğünü ortaya çıkardı. Üç kişinin işlediği suç, itirafları, suç mahallinde bulunan parmak izleri, olay yerindeki soruşturma ve talimatların karşılaştırılması ve bir dizi başka delille tamamen doğrulandı,” dedi.

Üç kişi, Özbekistan Anayasası’nın ilgili maddesine göre yargılandı ve hepsi gözaltına alındı. Kaşkaderya bölge savcılığı şu anda davayı araştırıyor.

Özbekistan Uzbek cinayet murder Samarkand Semerkant Uzbekistan