Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Adına Sahte Hesap Açarak Para Toplayan Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Özbekistan'da Cumhurbaşkanı'nın adını kullanarak sahte hesap açıp insanlardan para toplayan kişi tutuklandı.

Özbekistan'da, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in adını kullanarak sahte bir Facebook hesabı açan ve insanlardan bu yolla para toplayan kişi yakalandı.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, başkent Taşkent'e yakın bir bölgede 39 yaşındaki ismi açıklanmayan bir kişi dolandırıclık şüphesiyle gözaltına alındı.

Bakanlığın açıklamasına göre, şüpheli, sahte Facebook hesabı üzerinden cumhurbaşkanlığı idaresi başkanı olarak kendini tanıtmak suretiyle, Özbekistan vatandaşlarından konut sorunlarının çözümünde veya bankalardan kredi alma konusunda yardım sözü vererek para topladı. 

Şüphelinin 'hizmetleri' için dolandırdığı vatandaşlardan ücret aldığı ve paraları kendi hesabına yatırdığı iddia edildi. Söz konusu şüphelinin vatandaşlardan topladığı meblağlar, 50.000-1.500.000 som yani 5 ila 145 dolar arasında değişiyordu. 

Özbekistan Mahkemesi, söz konusu şüpheliye bilgisayar donanımı kullanmak suretiyle dolandırıcılıktan beş yıla kadar hapis cezası talep etti.

 

özbekistan bir kişi şüpheli şahıs facebook hesap para topladı mahkeme dolandırıcılık şevket mirziyoyev adına sahte hesap vatandaşlar özbek yetkili yardım tutuklandı gözaltına alındı